Platanenlaan Gedeeltelijk Geopend

Vondelpark: 1 september 2008

Werk aan de Platanenlaan

Vandaag is een gedeeltelijk van de Platanenlaan geopend. Het betreft het gedeelte tussen de Saxenburgerstraat en de Kattenlaan, en ook de laan langs het Kinderbadje en de Voederplaats. Ook het Rosarium is weer voor het publiek toegankelijk.
Het gedeelte tussen de Saxenburgerstraat en de Amstelveense weg blijft nog tot eind september afgesloten.

De opvallendste verschillen met vroeger is dat het pad langs de tuinen verdwenen is. Ook het ruiterpad is er niet meer. Het heeft plaatsgemaakt voor een voetpad. Ook is op de laan langs de Voederplaats een nieuwe laag asfalt gelegd.
Het meeste werkt is echter onzichtbaar, de drainages om de platanen een betere ondergrond te geven, en de nieuwe afwatering onder de grasvelden waren het meeste werk.

Het werk in dit gedeelte is echter nog niet helemaal klaar. Een groot aantal bomen gaan nog geplant worden. Nieuwe bomen worden geplaatst op een aparte fundering, die hun zal behoeden voor omvallen. De funderingen liggen er al. Ook zal op enkele lege plaatsen nieuwe platanen worden geplaatst.
De vervroegde opening van dit gedeelte van het park is tot stand gekomen na goed overleg met de projectmanager Quirijn Verhoog en de redactie van hetVondelpark.net tijdens de voorlichtingsbijeenkomst over dit project. Wij berichtten al eerder hierover.