Nieuws uit het Vondelpark

Nieuws uit het Vondelpark

Hoofdlijnen van de meest recente artikelen, of bekijk een complete index van Vondelniews


Binnenkort enkele van Eeghen Wandelingen

Omslag boek van Eeghen

Vondelpark: 1 april 2024 door Hans Homburg

Hans Homburg schrijft aan de redactie: "Vanaf dinsdag 2 april geef ik 2 natuur-historische rondleidingen per week door het Vondelpark. Op de dinsdagen en vrijdagen van 10 tot 12 uur. Tot eind juni 2024. Geen inschrijving vooraf, geen kosten. Voor maximaal 10 personen per keer. Voertaal is Nederlands.

Startpunt is bij de monumentale ingang Van Eeghenstraat en omvat verschillende wandelingen in het oudste deel van het Vondelpark. Onderwerpen die ter sprake komen zijn: Piet van Eeghen en het oprichtingsbestuur van het park in relatie tot andere maatschappelijke projecten in de stad, ontwerper en aanlegger firma Zocher, de monumenten, bruggetjes en de gevarieerde groene invulling tot heden."

Lees meer...

Wegens Storm Gesloten

Wegens de storm gesloten

Vondelpark: 5 juli 2023, bijgewerkt op 6 juli

Vandaag (woensdag) waait de hevige zomerstorm Poly door het park. Omdat het park bij storm levensgevaarlijk is, zijn de hekken rond het park gesloten. De volgende ochtend pas werd het park weer geopend.

Lees meer...

Oud Vrienden van het Vondelpark-bestuurder Sven Pinck (1971-2022)

Sven Pinck zit op zijn bankje (klik voor vergroting)

Vondelpark: 6 mei 2022 door Olaf Paulus van Pauwvliet

Het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Vondelpark bestaat meestal uit Amsterdammers die een hechte band koesteren met het Vondelpark. Dat gold in extreme mate voor Sven Pinck die op 28 april 2022 op 51-jarige leeftijd is overleden. Als enige Vriend had hij een eigen bankje in het park, met op een bordje zijn naam en een levenswijsheid: "Wees lief en koester elkaar. Vier het leven". Dit motto paste hij niet alleen toe in zijn privéleven met echtgenote Janneke en kinderen Ella en Douwe. Ook in zijn werk bracht hij een liefdevolle en vrolijke noot. Bij de Vrienden van het Vondelpark werd die kracht in 2011 merkbaar bij zijn aantreden als secretaris. Bestuursvergaderingen met Sven waren altijd sprankelend en gezellig. Na afloop nam hij ons vaak mee op zijn reusachtige sloep voor een tochtje door de grachten.

Toen de Vereniging hem in 2017 vroeg om opnieuw secretaris te worden in een interim-bestuur aarzelde hij niet. Het Vondelpark had hem nodig. Sven heeft toen de vereniging door een lastige fase geloodst. Vlak daarna werd Sven ernstig ziek. Maar in het AMC was hij altijd optimistisch, ook al waren de diagnoses slecht. Die levenskracht toonde hij nog vlak voor zijn dood met een groot feest voor zijn vijftigste verjaardag dat voor velen ook een afscheid betekenden. Maar de sfeer was vrolijk. Op de dansvloer swingde Sven als vanouds.

Het Vondelpark is een opmerkelijke Vriend verloren, maar zijn bankje staat er nog, vlakbij het Blauwe Theehuis. Hij zat er graag.

(klik op de foto voor een vergroting)

Lees meer...

Vindhek Vondelpark Viert Vijftiende Verjaardag

Het Vindehek, bij het 10 jarig jubileum

Vondelpark: 2 maart 2021 door Annemarieke Weber

Op 1 maart 2021 viert het Vindhek Vondelpark haar vijftiende verjaardag. Kunstenares Annemarieke Weber kijkt met veel plezier terug op de vele verrassende reacties. Haar interactieve kunstinstallatie ontmoet zoveel mooie emoties, mensen, verhalen, media, BN’ers en ja, óók gevonden voorwerpen, maar vindt Weber: “het gaat om de mensen, niet om de spullen.”

Lees meer...

Weinig Activiteit op deze Webstek

Voorzitter, Secretaris en Penningmeester van de Vrienden van het Vondelpark

Vondelpark: 24 januari 2019

Zoals u wellicht is opgevallen was er de laatste tijd weinig activiteit op deze webstek. Dat komt omdat de hoofdredacteur voor enige tijd zijn werkzaamheden heeft moeten concentreren met het weer op orde brengen van de zaken binnen de Vrienden van het Vondelpark (VvVp).

Zoals u wellicht weet zijn de VvVp en deze webstek onafhankelijk van elkaar. Hier leest u algemeen nieuws over wat er in het Vondelpark gebeurt, en daar wat meer verenigingsgerichte berichten.

Binnenkort treedt dit interim-bestuur af en geeft het de verenigingszaken over aan een verse ploeg die intussen aan het trappelen zijn om maar te kunnen beginnen. Zaken die veel energie hebben gekost zijn de zaak van de Theetuin en de Kansenkaart.

De redactie gaat daarna weer hard aan de slag om u te voorzien van de laatste nieuwtjes over en in het Vondelpark.

Lees meer...

Meer Vondelnieuws artikelen in de complete index