Kunst in het Vondelpark

Kunst in het Vondelpark

Hoofdlijnen van de meest recente artikelen, of bekijk een complete index van Kunstniews


Vondelpark Schilderij van Jos Brölmann

Vondelpark: 1 februari 2022

Schilderij Vondelpark

Klik op de foto voor een vergroting.

Een opmerkelijk en enorm vrolijk makend schilderij, zo zou je het kunnen noemen. Met zijn meest recente werk “Vondelpark” neemt de Amsterdamse schilder Jos Brölmann op geheel eigen wijze de zuidkant van het Vondelpark in perspectief. Hij voegt de aan de zuidkant gelegen huizen toe aan het park in een geheel zelfde stijl. Hiermee lijkt het alsof de kijker een aaneenschakeling van kleurentinten ziet die eigenlijk normaal gesproken alleen te vinden is in een meer warme omgeving.

De techniek die Brölmann gebruikt zorgt er eigenlijk ook tegelijk voor dat zijn kleurkeuze niet verkeerd kan worden geïnterpreteerd. Elke tint weerspiegelt het levendige tafereel dat de schilder zowel voor zich als in gedachten ziet. Hiermee word je meegenomen in het bochtige lanen- en padenspel van het Vondelpark.

Brölmann is bekend onder een steeds groeiende internationale groep kunstliefhebbers.

Lees meer...

Vogeleiland Belast het Park

Zwaar materieel bij plaatsing kunstwerk

Vondelpark: 31 augustus 2021

Een van de grootste problemen voor het park is de bodemgesteldheid. De bodem bestaat hier uit zachte veengrond, en als er gewicht op komt te staan drukt het samen. Niet alleen verzakt de bodem en dus wordt het grondwater hoger, maar ook de oppervlakte wordt samengedrukt waardoor water en lucht er niet meer doorheen komen en ook de haarvaten van de wortels kapotgedrukt worden. Met als gevolg dat de wortels zwakker worden, planten sterven en bomen uiteindelijk omvallen.

Lees meer...

Neushoorn

Neushoorn Art Zuid

Vondelpark: 7 juli 2021

In het kader van Art Zuid (lees opmerking onderaan) is een kunstwerk op de Kleine Speelweide geplaatst. Het is een neushoorn, en oefent aantrekkingskracht uit op vooral jonge kunstliefhebbers.

Lees meer...

Fototentoonstelling in het Thema Depressie

Borden met portretten

Vondelpark: 10 oktober 2020

Gisteren werd in de buurt van het Paviljoen een fototentoonstelling met thema Depressie geopend. Hier zie je portretten van mensen die aan een vorm van depressie lijden, met hun verhaal. De galerij van portretten is georganiseerd door Open Mind, een organisatie die opkomt voor hun belangen.

Die portretten zijn nou niet zo interessant om helemaal een omweg te moeten lopen. Wij vragen ons af wat het verband is van deze borden met het Vondelpark, en eerlijk gezegd hopen wij dat ze snel weer weggehaald worden.

Lees meer...

Werk van Marianne Pruimboom

Moerascipressen in het Vondelpark Muziekkapel in het Vondelpark

Vondelpark: 5 mei 2018

Marianne Pruimboom schrijft aan de redactie: "Ik teken en schilder graag in het Vondelpark. Gisteren heb ik de bijgevoegde gouache van de moerascipressen gemaakt."

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Eerste afbeelding
Moerascypressen met hun voeten in het water.
gouache, 26 x 36 cm
Marianne Pruimboom
Tweede afbeelding
Lente in het Vondelpark!
Gouache, 25 x 32 cm
Marianne Pruimboom

Wilt u meer van haar weten, ga dan naar https://www.atelierpruimboom.com/

Lees meer...

Meer Kunstnieuws artikelen in de complete index