Kunst in het Vondelpark

Kunst in het Vondelpark

Hoofdlijnen van de meest recente artikelen, of bekijk een complete index van Kunstniews


Neushoorn

Neushoorn Art Zuid

Vondelpark: 7 juli 2021

In het kader van Art Zuid (lees opmerking onderaan) is een kunstwerk op de Kleine Speelweide geplaatst. Het is een neushoorn, en oefent aantrekkingskracht uit op vooral jonge kunstliefhebbers.

Lees meer...

Fototentoonstelling in het Thema Depressie

Borden met portretten

Vondelpark: 10 oktober 2020

Gisteren werd in de buurt van het Paviljoen een fototentoonstelling met thema Depressie geopend. Hier zie je portretten van mensen die aan een vorm van depressie lijden, met hun verhaal. De galerij van portretten is georganiseerd door Open Mind, een organisatie die opkomt voor hun belangen.

Die portretten zijn nou niet zo interessant om helemaal een omweg te moeten lopen. Wij vragen ons af wat het verband is van deze borden met het Vondelpark, en eerlijk gezegd hopen wij dat ze snel weer weggehaald worden.

Lees meer...

Werk van Marianne Pruimboom

Moerascipressen in het Vondelpark Muziekkapel in het Vondelpark

Vondelpark: 5 mei 2018

Marianne Pruimboom schrijft aan de redactie: "Ik teken en schilder graag in het Vondelpark. Gisteren heb ik de bijgevoegde gouache van de moerascipressen gemaakt."

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Eerste afbeelding
Moerascypressen met hun voeten in het water.
gouache, 26 x 36 cm
Marianne Pruimboom
Tweede afbeelding
Lente in het Vondelpark!
Gouache, 25 x 32 cm
Marianne Pruimboom

Wilt u meer van haar weten, ga dan naar https://www.atelierpruimboom.com/

Lees meer...

Nieuw Vindhek Geopend

Het nieuwe Vindhek (Foto: A. Weber)

Vondelpark: 11 maart 2015

Aan het Vindhek kun je je verloren handschoen terugvinden, en dat is al sinds 2006. Destijds gestart als simpel draadhek, nu is het een professioneel stuk design met vaste knijpertjes en al niet meer.

Maar het kan nog mooier. Op vrijdag, 6 maart 2015 werd een nog fraaiere versie van het Vindhek onthuld door de maakster, Annemarieke Weber. Dit model heeft een dakje met daarin uitgesneden het motief, en hier en daar het silhouet van de Vondelpark-ooievaar.

Het Vindhek wordt niet alleen gebruikt om er de gevonden handschoen in te hangen, nu wordt het nu ook steeds vaker gebruikt als off-line Twitter-post. Er hangen vaak diverse berichtjes als "Ik was hier" tot complete liefdesgedichten; van hondje weggelopen tot "Have you seen our daughter?". Kortom, voor de laatste nieuwtjes lees je naast hetVondelpark.net nu ook het Vindhek!

Het Vindhek is voor de toerist ook een favoriete achtergrond voor een stok-selfie.

Lees meer...

Het Gevecht Tegen Omvallende Bomen

Veenreus houdt omvallende boom tegen

Vondelpark: 26 december 2014

Een boom in het Vondelpark wordt over het algemeen niet ouder dan zo'n 50 tot 70 jaar. Als het tegen die tijd niet preventief gekapt wordt zal het omvallen, of zal het vergaan door zijn rottende wortels. De reden voor deze vroegtijdige dood is dat de grond in het park te slap en te vochtig is. Als de boom niet tijdens een storm plotseling omvalt, zal het heel langzaam steeds schever gaan staan. Loop maar eens rond en let erop, voorbeelden ten over.

Er is weinig aan te doen, het Vondelpark is een veenweidegebied, en eigenlijk helemaal niet geschikt voor bomen.

Maar toch is er plotseling redding voor een prachtige sier-es. Een veenreus kroop kort geleden plotseling uit de modder om deze boom te behoeden om nog de laatste finale paar meters om te vallen. Met ferme en niet aflatende kracht houdt hij het tegen.

Deze boom is de laatste van een klein groepje sierbomen, die vooral in het najaar opvielen door hun prachtige herfstkleuren. De boom is in zijn jonge jaren ge├źnt, dat kun je goed zien bij de overgang van de ruwe bast naar de gladde bast.

Lees meer...

Meer Kunstnieuws artikelen in de complete index