Nieuws over activiteiten uit het Vondelpark

Activiteiten in het Vondelpark

Hoofdlijnen van de meest recente artikelen, of bekijk een complete index van Activiteitenniews


Sportclubs Veroorzaken Veel Overlast

Sporters bij het kinderbadje

Vondelpark: 21 januari 2021, aangevuld op vrijdag, 29 januari 2021

De Corona pandemie slaat hard toe. Mensen houden ramen en deuren gesloten en zitten bibberend van angst de hele dag thuis. En zo langzamerhand ziet men de weegschaal gevaarlijk ver naar rechts doorslaan. Dan komt natuurlijk de vraag: "Zal mijn bikini over een paar maanden nog wel passen?".

En dan komt de grote beslissing. Om voor veel geld middagenlang in een strak nylonpakje achter een vent met een fluitje aan te hollen. Nu de sportscholen gesloten werden, wordt het Vondelpark als gratis uitwijkplaats gebruikt. Grote stukken openbare weg worden met pionnen afgezet, zodat de fietsers zigzaggend tussen de hinkelende sporters door moeten. Kinderen worden van de speeltuintjes weggejaagd omdat de trekelastieken aan de klimrekken bevestigd moeten worden. Argeloze wandelaars springen van schrik opzij als er weer een groepje komt aanstormen.

Lees meer...

Jaarlijkse lampionoptocht geannuleerd

Het had zo mooi kunnen zijn...

Vondelpark: 9 november 2020 door Rene Bras (organisatie)

Straatorkest Toeters en Bellen maakt bekend dat op woensdag, 11 november 2020 de lampionnenoptocht in het Vondelpark niet kan doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen. De optocht is een jaarlijkse traditie geworden waarbij kinderen en hun ouders op de avond van Sint Maarten zingend en met vrolijk gekleurde lampionnen een rondje door het duistere Vondelpark lopen. Daarbij worden ze muzikaal begeleid door Toeters en Bellen.

Het orkest hoopt volgend jaar weer voorop te gaan in deze sfeervolle optocht.

Lees meer...

Park Komende Zomer bij Mooi Weer Deels Gesloten

Burgerlijke ongehoorzaamheid bij de ingang Kattenlaan

Vondelpark: 13 juni 2020, bijgewerkt op vrijdag, 7 augustus 2020

De komende zomer zal bij mooi weer het park gedeeltelijk afgesloten worden, zo is te lezen in een brief die Stadsdeel Zuid stuurt aan alle omwonenden van het park. In de weekenden als de temperatuur boven de 20 graden zal komen, en zelfs doordeweeks als de temperatuur boven de 25 graden komt. Een gedeeltelijke afsluiting betekent dat alleen de ingangen Stadhouderskade en Amstelveenseweg, Emmalaan, van Eeghenstraat en Vondelstraat geopend zullen zijn. En inmiddels ook de Kattenlaan. De bezoekers worden bij de ingangen per camera geteld, en als er teveel zijn wordt de toegang voor fietsers gesloten, en mogen er alleen mensen te voet in als er net zoveel weer uitgaan.

Reden daarvoor is de drukte die verwacht gaat worden, in combinatie met de gestelde corona-regels. De ziekte die het virus veroorzaakt is ernstig, met soms de dood tot gevolg. Daarvoor is het noodzakelijk voor jezelf en anderen dat je alles doet om verdere verspreiding te voorkomen. Helaas kan je in het hele park zien dat slechts weinigen zich hieraan storen, en in combinatie met een falende handhaving aan de kant van de gemeente gaat het helemaal mis.

Situatie in West

Lees meer...

Tijdens Pinksteren zijn de Ingangen Afgesloten

Ingeng Amstelveenseweg alleen voor voetgangers

Vondelpark: 1 juni 2020

Om Rotterdamse toestanden te voorkomen is de afsluiting van het Vondelpark vrijwel compleet. Alleen de ingang Stadhouderskade en de ingang Amstelveenseweg zijn dit weekend open. En als het druk is worden fietsers tegengehouden, alleen wandelaars krijgen nog toegang.

Dat betekent dus dat dit weekend ook alle zijingangen gesloten zijn. Dit heeft tot gevolg dat de mensen massaal over de hekken klimmen. Er staan geen informatieborden, dus velen begrijpen niet waarom het hek dicht is.

Dat de maatregel nodig is blijkt helaas uit de feiten. Tijdens het Pinksterweekend moest de politie al ingrijpen bij een massaal mini-festival, en ook vond er zelfs een steekpartij plaats.

Lees meer...

Geen Vrijmarkt Op Koningsdag

Een kraampje op de Koningsmarkt

Vondelpark: 27 april 2020

Het is wel algemeen bekend dat de vrijmarkt dit jaar niet doorgaat.

Maar niet getreurd, het feest speelt zich nu virtueel af. Ga naar https://vondelpark.live/ om de activiteiten van de jonge artiesten te volgen.

Ook vandaag is het Vondelpark slechts beperkt bereikbaar. Alleen de hoofdingangen zijn geopend.

Lees meer...

Meer Activiteitennieuws artikelen in de complete index