Nieuws over activiteiten uit het Vondelpark

Activiteiten in het Vondelpark

Hoofdlijnen van de meest recente artikelen, of bekijk een complete index van Activiteitenniews


Zondag 5 april Beperkte Toegang

Vondelpark: 1 april 2020

Zojuist is bekend geworden dat burgemeester Halsema per decreet heeft besloten dat aanstaande zondag het Vondelpark alleen met een speciale QR-code toegankelijk is. De app die bij de persoonlijke QR-code hoort kan gratis verkregen worden bij het Stadsloket Zuid. Tot uiterlijk zaterdagochtend kunt u uw mobiel inleveren, en dan krijgt u uiterlijk 3 uur later een SMS dat u het weer kunt afhalen.

Bij de ingang van het park wordt uw QR-code gescand en dan krijgt u 60 minuten om het park te bezoeken. Als u te dicht in de buurt van een ander komt voelt u uw mobiel trillen als waarschuwing voor besmettingsgevaar.

Bij de uitgang wordt uw QR-code opnieuw gescand en kunt u meteen een bedrag afrekenen voor iedere tril, of voor iedere minuut dat u te lang in het park was (exclusief 5 minuten coulancetijd). Kunt u niet betalen, dan wordt uw mobiel op afstand gelocked, en kunt u vanaf dinsdag (maandag werken de ambtenaren thuis) bij het Stadsloket tegen een administratief bedrag uw mobiel laten unlocken.

Om goed gedrag te stimuleren heeft de burgemeester besloten dat bezoekers met nul punten voor de rest van de Corona-crisis gratis toegang krijgen tot het park.

Tot zover het 1 april nepnieuws. Lees verder voor het echte nieuws:

Lees meer...

Zondag Tijdens de Corona Crisis

Drukte ondanks waarchuwingsborden

Vondelpark: 23 maart 2020

Bij alle grotere ingangen van het Vondelpark staat nu grote lichtschermen aangedreven door zware dieselgeneratoren die het publiek aanmanen minimaal anderhalve meter afstand te houden. Maar de praktijk is anders. Haast niemand stoorde zich eraan. Niet alleen was het op deze eerste zonnige lentedag in het Vondelpark erg druk, ook liepen en zaten de mensen dicht bij elkaar.

Het Parool en de AD, maar ook de televisie en radio besteedden veel ruimte en tijd over deze drukte in het Vondelpark. Waarop ambtsdragers voelden dat ze hierop krachtig moesten reageren door meer handhaving in het vooruitzicht te stellen. Gelukkig is het nu, op maandag, veel stiller in het park; dus zullen maatregelen vooralsnog uitblijven.

Lees meer...

Corona in het Vondelpark

Het is druk in het park

Vondelpark: 17 maart 2020 door de Redactie

Op dit ogenblik krijgt de redactie een stroom van mails binnen van mensen die vragen of het park nog open is in verband met de Corona pandemie. Of opmerkingen van mensen die zich verwonderd afvragen waarom het park nog open is.

Het antwoord is simpel: "Wij gaan niet over het Vondelpark, wij zijn slechts een webstek over het Vondelpark."

Het Vondelpark is nog gewoon geopend, en voor zover ik geïnformeerd ben zal het zo blijven. Tenzij de hysterie in het Gemeentehuis deze pandemie inhaalt, dan kan het anders worden. En inderdaad, je ziet nu (op de tweede dag van de extra voorzorgsmaatregelen) dat er veel mensen in het park zijn en bij elkaar zitten. Dat komt door het mooie weer; en zoals wij weten houdt dat niet aan. Als het weer een beetje begint te spetteren zie je dat het park helemaal leeg is.

De tip van de redactie is dus: Houdt het hoofd koel, dat is ook goed tegen de koorts. En mocht de situatie veranderen, houden wij je natuurlijk op de hoogte.

Lees meer...

Door de Storm is het Vondelpark gesloten

Stormschade na een vorige storm

Vondelpark: 9 februari 2020

Op maandag, 10 februari 2020 in de vroege ochtend is het Vondelpark weer geopend

Op zondag, 9 februari 2020 is het Vondelpark gesloten vanwege de verwachte zware storm. Bij het schrijven van dit artikel is het al windkracht 7, en de verwachting is dat het tot de avond harder gaat waaien. Veel bezoekers reageerden verontwaardigd toen de politie de bezoekers sommeerde het park te verlaten.

Maar de afsluiting is wel terecht. Het Vondelpark is een veenbos. De bomen staan in slappe modder, en staan nu na de vele regen van de afgelopen tijd zelfs nog onstabieler. Vooral bij populieren en wilgen is de kans groot dat er onverwacht een flinke tak afbreekt. Het algemene advies van de redactie is nooit het park in te gaan bij harde wind. De risico's dat een tak op je valt is gewoon te groot.

Lees meer...

Wordt het Blauwe Theehuis een Biertuin?

Een montagefoto van hoe een biertuin eruit zou kunnen gaan zien

Vondelpark: 6 september 2018

Net terug van vakantie werd de redactie gebeld door een omwonende met de informatie dat een horecavergunning was aangevraagd waarin stond dat het Blauwe Theehuis omgebouwd zou worden tot een Biertuin. Die dag zou de laatste zijn dat nog een zienswijze ingediend zou kunnen worden. Daarom werd dus afgaande van de aanvraag die hierover ingediend was namens de redactie van hetVondelpark.net een bezwaarschrift ingediend.

Een dag later werden wij door de uitbaters van het Blauwe Theehuis uitgenodigd om samen met andere verontruste buurtbewoners een voorlichtingsavond bij te wonen waar de uitbreidingsplannen nader toegelicht zouden worden. Het werd een tumultueuze avond, waarbij de bewoners luidruchtig hun ongerief uitten over ongeveer alles wat in het verleden in het Vondelpark fout is gegaan. Toen de gemoederen wat bekoelden kregen de uitbaters de gelegenheid om hun idee├źn uit te leggen.

Lees meer...

Meer Activiteitennieuws artikelen in de complete index