Nieuws over activiteiten uit het Vondelpark

Activiteiten in het Vondelpark

Hoofdlijnen van de meest recente artikelen, of bekijk een complete index van Activiteitenniews


Park Komende Zomer bij Mooi Weer Deels Gesloten

Burgerlijke ongehoorzaamheid bij de ingang Kattenlaan

Vondelpark: 13 juni 2020, bijgewerkt op vrijdag, 7 augustus 2020

De komende zomer zal bij mooi weer het park gedeeltelijk afgesloten worden, zo is te lezen in een brief die Stadsdeel Zuid stuurt aan alle omwonenden van het park. In de weekenden als de temperatuur boven de 20 graden zal komen, en zelfs doordeweeks als de temperatuur boven de 25 graden komt. Een gedeeltelijke afsluiting betekent dat alleen de ingangen Stadhouderskade en Amstelveenseweg, Emmalaan, van Eeghenstraat en Vondelstraat geopend zullen zijn. En inmiddels ook de Kattenlaan. De bezoekers worden bij de ingangen per camera geteld, en als er teveel zijn wordt de toegang voor fietsers gesloten, en mogen er alleen mensen te voet in als er net zoveel weer uitgaan.

Reden daarvoor is de drukte die verwacht gaat worden, in combinatie met de gestelde corona-regels. De ziekte die het virus veroorzaakt is ernstig, met soms de dood tot gevolg. Daarvoor is het noodzakelijk voor jezelf en anderen dat je alles doet om verdere verspreiding te voorkomen. Helaas kan je in het hele park zien dat slechts weinigen zich hieraan storen, en in combinatie met een falende handhaving aan de kant van de gemeente gaat het helemaal mis.

Situatie in West

Lees meer...

Tijdens Pinksteren zijn de Ingangen Afgesloten

Ingeng Amstelveenseweg alleen voor voetgangers

Vondelpark: 1 juni 2020

Om Rotterdamse toestanden te voorkomen is de afsluiting van het Vondelpark vrijwel compleet. Alleen de ingang Stadhouderskade en de ingang Amstelveenseweg zijn dit weekend open. En als het druk is worden fietsers tegengehouden, alleen wandelaars krijgen nog toegang.

Dat betekent dus dat dit weekend ook alle zijingangen gesloten zijn. Dit heeft tot gevolg dat de mensen massaal over de hekken klimmen. Er staan geen informatieborden, dus velen begrijpen niet waarom het hek dicht is.

Dat de maatregel nodig is blijkt helaas uit de feiten. Tijdens het Pinksterweekend moest de politie al ingrijpen bij een massaal mini-festival, en ook vond er zelfs een steekpartij plaats.

Lees meer...

Geen Vrijmarkt Op Koningsdag

Een kraampje op de Koningsmarkt

Vondelpark: 27 april 2020

Het is wel algemeen bekend dat de vrijmarkt dit jaar niet doorgaat.

Maar niet getreurd, het feest speelt zich nu virtueel af. Ga naar https://vondelpark.live/ om de activiteiten van de jonge artiesten te volgen.

Ook vandaag is het Vondelpark slechts beperkt bereikbaar. Alleen de hoofdingangen zijn geopend.

Lees meer...

Zondag 5 april Beperkte Toegang

Vondelpark: 1 april 2020

Zojuist is bekend geworden dat burgemeester Halsema per decreet heeft besloten dat aanstaande zondag het Vondelpark alleen met een speciale QR-code toegankelijk is. De app die bij de persoonlijke QR-code hoort kan gratis verkregen worden bij het Stadsloket Zuid. Tot uiterlijk zaterdagochtend kunt u uw mobiel inleveren, en dan krijgt u uiterlijk 3 uur later een SMS dat u het weer kunt afhalen.

Bij de ingang van het park wordt uw QR-code gescand en dan krijgt u 60 minuten om het park te bezoeken. Als u te dicht in de buurt van een ander komt voelt u uw mobiel trillen als waarschuwing voor besmettingsgevaar.

Bij de uitgang wordt uw QR-code opnieuw gescand en kunt u meteen een bedrag afrekenen voor iedere tril, of voor iedere minuut dat u te lang in het park was (exclusief 5 minuten coulancetijd). Kunt u niet betalen, dan wordt uw mobiel op afstand gelocked, en kunt u vanaf dinsdag (maandag werken de ambtenaren thuis) bij het Stadsloket tegen een administratief bedrag uw mobiel laten unlocken.

Om goed gedrag te stimuleren heeft de burgemeester besloten dat bezoekers met nul punten voor de rest van de Corona-crisis gratis toegang krijgen tot het park.

Tot zover het 1 april nepnieuws. Lees verder voor het echte nieuws:

Lees meer...

Zondag Tijdens de Corona Crisis

Drukte ondanks waarchuwingsborden

Vondelpark: 23 maart 2020

Bij alle grotere ingangen van het Vondelpark staat nu grote lichtschermen aangedreven door zware dieselgeneratoren die het publiek aanmanen minimaal anderhalve meter afstand te houden. Maar de praktijk is anders. Haast niemand stoorde zich eraan. Niet alleen was het op deze eerste zonnige lentedag in het Vondelpark erg druk, ook liepen en zaten de mensen dicht bij elkaar.

Het Parool en de AD, maar ook de televisie en radio besteedden veel ruimte en tijd over deze drukte in het Vondelpark. Waarop ambtsdragers voelden dat ze hierop krachtig moesten reageren door meer handhaving in het vooruitzicht te stellen. Gelukkig is het nu, op maandag, veel stiller in het park; dus zullen maatregelen vooralsnog uitblijven.

Lees meer...

Meer Activiteitennieuws artikelen in de complete index