De Klimbrug Wordt Vernieuwd

Laatste uren van de Klimbrug

Vondelpark: 27 december 2019, bijgewerkt op vrijdag, 7 augustus 2020

In 2010 werd de Klimbrug geopend. Het was een luchtbrug, verscholen tussen de bomen, waar kinderen in konden klimmen om de bomen op gelijke hoogte te kunnen bekijken. En op sommige plekken kon je tussen de bomen door genieten van het uitzicht op de Speelweide.

Het werd intensief gebruikt, wat tot slijtage leidde. Vanwege veiligheidsoverwegingen moest het bouwwerk op korte termijn weggehaald worden. En dat is inmiddels gebeurd.

De foto (Gemeente Amsterdam) is vlak voor de sloop gemaakt. Op de achtergrond het gele sloopapparaat die de brug neer zou halen.

De gemeente plaatst eenzelfde soort luchtbrug terug dat langer mee gaat dan de vorige. Ook is er de eis voor gebruik van duurzame materialen. Voor het toestel moet dan ook een nieuw ontwerp komen. Naar verwachting is de nieuwe klimbrug pas in het jaar 2021 weer herbouwd.

Zie ook:

Foto: Gemeente Amsterdam


52.3568,4.8624
De klim Luchtbrug
Laura Marcus - 14 maart 2022 om 07:29
Ik vroeg me af of dit nog gerealiseerd gaat worden. En zijn er nog plannen voor andere grote, uitdagende speeltoestellen? En is zo weinig in het park voor grotere kinderen. Groet Laura Marcus

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha