Survival for Kids

Vondelpark: 12 augustus 2010

Een deel van de klimbrug

Het heeft lang geduurd. Maandenlang was men bezig met stellages van houten palen op te richten, platformen te plaatsen en kabels te spannen. Maar wat het precies ging worden was moeilijk te zien. Te lang stonden ijzeren hekken rondom dit avontuurlijke gevaarte, en op het laatst gebeurde er weinig.

Maar nu opeens zijn de hekken weg, en blijkt dat er een fantastisch bouwwerk staat. Via trapjes en laddertjes klim je van platform naar platform, steeds hoger. Totdat je zo hoog bent dat je bijna over de bomen heenkijkt. Dan gaat het nog verder. Via een spannende touwbrug naar de andere toren. Ook daar is een hoog platform, het uitzicht lijkt er nog grootser. En na nog een reeks van bruggen ga je langzaam weer naar beneden. Je hebt het Vondelpark net op een heel andere manier bekeken.
Deze avontuurlijke klimbrug is een project dat al heel lang op de tekentafels stond. Het is doelbewust opgezet om iets te bieden voor de kinderen die te oud zijn voor de speeltuintjes. Het moet niet alleen een avontuurlijke uitdaging zijn, het is ook bedoeld om een stuk natuurbeleving mee te geven aan de wat oudere kinderen. Dit gedeelte van het park gaat verder ontwikkeld worden om deze kinderen meer contact met de natuur te geven. Er komt een natuurpad die de natuurgebieden van de Schapenweide en de Koeweide verbindt, lopend langs het water. Het gebied zal worden verruigd, en er komen meer objecten waarmee de natuur ontdekt kan worden.

De afbouw van de klimbrug is niet gemakkelijk gegaan. Voordat het geopend kon worden, moest het gekeurd worden. Daarvoor moesten nog tal van veiligheidsvoorzieningen getroffen worden, want de mensen willen wel spannende dingen ondernemen, maar daarbij geen enkel risico nemen. Daardoor is de klimbrug eigenlijk een beetje verworden tot een tunnel van kippengaas...
Het object is altijd geopend en de toegang is gratis.

In 2019 werd het object weer gesloopt.


52.3568,4.8624
De klim Luchtbrug