Tweede Fase van de Restauratie in Volle Gang

Vondelpark: 8 oktober 2008

Hek om werkterrein

In het voorjaar en zomer van dit jaar werd het gebied rond de Platanenlaan gerestaureerd, nu is het gedeelte rond tennisclub Festina en het Theehuis aan de beurt. Ook wordt de Grote Speelweide opgeknapt.

Ook hier is het hele werkterrein omgeven door een groot hekwerk. Festina en het Theehuis zijn via een nauw paadje tussen de hekken te bereiken.
De werkzaamheden betreffen betreffen voornamelijk het opknappen van de paden, het snoeien van de bosschages en het opknappen van de grasvelden.

Vooral het grasveld van de Grote Speelweide krijgt een flinke opknapbeurt. Het terrein was slechts een paar jaar geleden al grootscheeps gerenoveerd door de bovenste grondlaag af te graven en te vervangen met een beter waterdoorlatende laag, en er is een glooiing aangebracht om het regenwater beter af te kunnen voeren. Kennelijk was dit onvoldoende, nu wordt alles weer overhoop gehaald om een drainagesysteem aan te brengen.

Ook de grasvelden bij de ingang Vondelstraat worden opgeknapt. Het was de bezoeker al tijden een doorn in het oog om te zien dat deze veldjes in een modderpoel veranderd waren door fanatieke voetballers die iedere week op hun kicksen hun Vondelparkcompetitie spelen. In plaats van deze vandalen terecht te wijzen en naar een sportclub te sturen, krijgen ze maar liefst drie kunstgrasveldjes cadeau.

De werkzaamheden duren tot het eind van het jaar.