Natuurpad Geopend

Vondelpark: 28 juni 2009

Kraampje van IVN over natuurpad

Op 28 juni 2009 vond in het paviljoen van het IVN in het Amstelpark de feestelijke opening plaats van het natuurpad. In een bomvolle zaal hield Laura Kelly, een van de IVN-natuurgidsen in opleiding, een voordracht over de educatieve elementen van dit gebied. Na de presentatie waren er bloemen voor alle IVN-natuurgidsen in opleiding die meegeholpen hadden aan de ontwikkelingen. Een uur later zouden zij hun diploma voor IVN-gids ontvangen.

Het Natuurpad loopt nu nog door de Koeweide, maar wordt later uitgebreid richting Schapenweide. Veel meer informatie is te vinden op deze pagina. De natuurgidsen hebben een aantal rugzakjes samengesteld met apparaatjes en boekjes om deze natuur te verkennen. Op een kraampje vlak voor het bezoekerscentrum van de IVN werd voor een breder publiek het natuurpad gepresenteerd. (zie foto).

Op zondag 27 september 2009 volgt de officiële opening, ditmaal door het stadsdeel. Na deze opening is het gebied te bezoeken onder leiding van een gids. Meer nieuws hierover volgt.

Het natuurpad is alleen te bezoeken onder leiding van een gids.