Herfst in het Vondelpark

Vondelpark: 15 september 2008

De eerste herfstkleuren

Het Volt-terrein is (op een paar containers na) al helemaal opgeruimd, het kinderbadje heeft al lange tijd geen water meer gezien, bezoekers dragen een jas, en de eerste bomen beginnen te kleuren; het is herfst!

Met de zon die de komende dagen uitbundig schijnt is het heerlijk om een flinke wandeling in het park te maken, of op een bankje in de zon te zitten. Bezoekt u eens het nieuwe terras aan het water bij het Melkhuis.

Intussen gaan de werkzaamheden in het park door. In het zojuist opgeleverde deel tussen Kattenlaan en Saxenburgerstraat moeten nog een paar dingetjes gedaan worden om het helemaal af te maken. Het grootste werk wordt de restauratie van de stenen bank in het Rosarium dat ter ere van de oprichters is opgezet.
Aan de rest van de Platanenlaan wordt nog hard gewerkt. De werkzaamheden zullen nog een paar weken duren.

Op 18 september wordt het nieuwe Beleidskader Gebruik Vondelpark behandeld in het Stadsdeelkantoor Oud-Zuid. Dit plan is in het nieuws geweest vanwege het cruise-beleid rond het Rosarium. Op een eerdere inspraakavond werd namens hetVondepark.net ingesproken. Onze kritiekpunten waren het gebruik van het gladde asfalt wat de lanen in het park een racebaan-achtig karakter geven, en de indirecte subsidie aan de illegale voetbalclubjes in het park door ze geconditioneerde trapveldjes te geven -nota bene van kunstgras! Beide punten zijn helaas niet gehonoreerd, overigens.
Naar onze wens om ook iets te doen om het park aantrekkelijker te maken voor kinderen ouder dan 10 werd wel geluisterd: Er komt een speciaal speelbos voor deze leeftijdsgroep bij de Hulstbrug waar ze kunnen boomklimmen en huttenbouwen.