Nieuw Speelgoed in het Park

Vondelpark: 10 april 2010

Glijbaan wordt gemonteerd

Voor de jeugd die te oud was voor de zandbak en te jong voor een biertje op een terras, was er in het park altijd weinig te doen. De redactie van hetVondelpark.net heeft zich dat altijd aangetrokken, en in een bijeenkomst over het Beleidskader Gebruik Vondelpark in september 2008 stelden wij dit punt al aan de orde (Zie Herfst in het Vondelpark). Hoe groot het gewicht van zo'n spreekbeurt is, is gissen; maar opeens wordt er hard gewerkt voor deze vergeten groep...

Vorige week werd met een zware hijskraan de laatste hand gelegd aan een spectaculaire glijbaanconstructie bij de speelplaats aan de ingang van de Amstelveense Weg. Het is een dubbele glijbaan, een lage en een hoge. Om bij de hoge te komen moet je helemaal bovenin de toren klimmen, en dan glij je spiraalsgewijs naar beneden.
Verderop in het park zijn nog een paar projecten voor de grotere kinderen in ontwikkeling. Bij het kinderbadje is een stellage opgericht waar later schommels in worden opgehangen. De felblauwe kleur valt op: veel bezoekers vinden de kleur disharmoniëren in het park. Maar het is nog niet af. Als de werkzaamheden aan de schommelbaan worden hervat neem ik aan dat er nog een laagje verf overheen zal gaan.
Achter het kasteel trouwens, is al spontaan een mooi plekje ontstaan waar oudere kinderen met stokken hutten en andere constructies kunnen maken.

Maar het meest spectaculaire en ook meest omstreden project is de brugconstructie bij de Grote Speelweide. Het is de bedoeling dat daar een hoge brug komt waar de kinderen overheen kunnen lopen. Op het hoogste punt kom je bijna tot de kruinen van de bomen.
De brug ziet er erg avontuurlijk uit, lange palen steken uit de grond waarop op verschillende hoogtes platformpjes gemonteerd zijn. Je klimt dan steeds hoger, en op het hoogste punt komt een touwbrug, waarna je weer stapje voor stapje naar beneden klimt. Een revolutionair speelobject, maar als wij de eerste reacties van de parkbezoekers horen is het nog wel even wennen aan zo iets geweldigs!

Laatste Nieuws

De grote brugconstructie bij de Grote Speelweide is nu geopend!


Categorie: 2010 Kinderen