Groot Onderhoud aan Vier Bruggen

Iepenbrug met raar bordje op de leuning

Vondelpark: 17 december 2020

Amsterdam staat op instorten, kademuren zakken in, bruggen verzakken, zinkgaten. Helaas is de situatie in het Vondelpark ook zorgelijk. Doordat het Vondelpark lager ligt dan de wijken eromheen is de waterstand in dit zompige veenweidegebied te hoog, en dat heeft invloed op de funderingen.

Zo ook bij de bruggen. Kort geleden is groot onderhoud aangekondigd voor vier monumentale bruggen in het park: Respectievelijk van oost naar west de Brandbrug, de Hulstbrug, de Muziektentbrug en de Iepenbrug. Gedurende de tijd van de restauratie zijn de bruggen afgesloten, Dat wordt dus omlopen met je hondje.

Opmerkelijk zijn de later aangebouwde treden aan weerszijden van de bruggen. Aan de hoogte van de opstap kun je zien hoe ver het Vondelpark verzakt is.


Met de naamgeving van de bruggen is iets raars gebeurd. Opeens zijn er op de leuningen bordjes verschenen met rare opschriften. Zo staat er op de brug die iedereen kent als de Hulstbrug het bordje Norbert Eliasbrug. De Muziektentbrug wordt in de vergunning Willemsbrug genoemd. Terwijl dat de naam is van de brug met de grote W-s aan de Emmalaan, die nu het bordje Diaconessenbrug draagt (terwijl die brug niets van doen heeft met Diaconessen). Dan is de brug die iedereen kent als Iepenbrug plotseling de Pater van Kilsdonkbrug. Kortom, de straatnamencommissie (berucht van het fiasco van het Johan Cruyffplein) heeft hier voor veel onduidelijkheid gezorgd.

Zie voor de gebruikelijke naamgevingen de kaart op http://inhetVondelpark.nl/

Eerder schreven wij over de hangsloten op de Iepenbrug, zie PontNeuf


52.3566,4.8594
Brandbrug
Brug 455
52.3589,4.8716
Muziektentbrug
Brug 451
52.3597,4.8721
Iepenbrug
Brug 450
52.3569,4.8629
Hulstbrug
Brug 453
52.3557,4.8618
Willemsbrug
('Diaconessenbrug')
Lydia - 11 april 2022 om 08:58
Ik ben afhankelijk van mijn scootmobiel en tot mijn spijt zie ik dat de bruggen niet toegankelijk zijn ... door de hoge drempels die geplaatst zijn .

Niet echt over nagedacht mijn inziens.

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha


Categorie: 2020 | Bezoek | Brug | Afsluiting | Onderhoud