Vrijwilligers Gaan Werken aan Natuurpad

Vondelpark: 8 maart 2008

Vrijwilliger aan het werk

De werkgroep Natuur Vondelpark kreeg deze week een toezegging van het stadsdeel over de aanleg van de natuurvriendelijke oevers en het educatief natuurpad op de koeweide en de schapenweide. De kogel is door de kerk: het stadsdeel neemt de kosten op zich voor de technische ondersteuning. We kunnen dus beginnen met het veldwerk!

Met behulp van wilgentenen gaan we een glooiende oever creëren, en die vervolgens beplanten met oeverplanten. Uiteindelijk ontstaat dan een goed milieu voor insecten, amfibieën en andere kleine beestjes. Wellicht is het Vondelpark volgend jaar een walhalla voor padden en andere amfibieën, vissen, insecten en vogels!

Voor de aanleg van deze oevers en ook het natuurpad erlangs is natuurlijk veel menskracht nodig. Vandaar de oproep aan u om mee te helpen. Het is leuk om te doen en je leert nog eens wat over de natuur. Bovendien werk je op een plek die normaliter niet toegankelijk is. Het voorstel is om zoveel mogelijk iedere laatste zaterdag van de maand en iedere tweede woensdag van de maand aan de slag te gaan. Bijgaand is een data voorstel.

De eerste inschrijvingen zijn al binnen van mensen die eens lekker gezond in de buitenlucht bezig willen zijn. Geef je snel op als je ook mee wilt delen in deze voeding voor lichaam en geest. Iedereen kan meedoen. Ervaring is niet nodig, wel een dosis enthousiasme. Er is een deskundige aanwezig voor de uitleg.

We werken van 10.00 tot 13.00 uur. Daarna is er een lekkere lunch voor alle harde werkers. Op zaterdag 5 april gaan we aan de slag met de aanleg van de oevers. Dat is een grote klus en daarom stellen we voor om in twee ploegen te werken. De tweede ploeg werkt dan van 14.00 tot 17.00 uur. De hele dag meedoen mag uiteraard ook!