Thema-avond Natuureducatie

Vondelpark: 28 augustus 2008

Werkgroep snoeit wilgen

Op maandag 1 september 2008 is er een interessante thema-avond over natuureducatie en het Vondelpark. Mirella Vierveijzer van het Amsterdams Centrum voor Natuur en Milieu Educatie geeft een korte presentatie over hun ervaringen met groepen volwassenen en kinderen. We krijgen tips over wat wel en niet te doen. Hoe maak je rondleidingen in het park of natuurlessen in het veld aantrekkelijk voor kinderen of juist voor volwassenen?
Na de presentatie van Mirella is er ruimte voor discussie en uitwisseling van ideeën. Ook bespreken we de resultaten van onze inspanningen en de plannen voor het veldwerk.

De avond is bedoeld voor vrijwilligers van de werkgroep Natuur Vondelpark. Andere belangstellenden zijn van harte welkom, graag zelfs! De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijk Vondelpark. Dat doen we door met het stadsdeel mee te denken maar vooral door praktisch aan de slag te gaan. Ons hoofdproject was tot nu toe de aanleg en het onderhoud van een educatief natuurpad en van natuurvriendelijke oevers. Dit najaar willen we ons meer gaan concentreren op onze educatieve kennis en vaardigheden.

Lijkt het u leuk om mee te werken aan het medebeheer en/of de educatieve activiteiten in het Vondelpark? Kom dan naar deze avond!

Tijd: 20.00 tot 21.30 uur. Inloop met koffie: 19.45 uur
Locatie: wijkcentrum Vondelpark-Concertgebouwbuurt, Toegang gratis.