Subsidie voor de Koeweide is Veiliggesteld

Tijdens het inspreken toont Johan Klein aan hoeveel activiteiten het NMTZuid organiseert

Vondelpark: 5 oktober 2017 door Simone Sikking ism de Redactie

Als sinds de tijd dat de Koeweide een natuurgebied werd, heeft het Natuur- en Milieuteam Zuid (NMTZuid) een grote groep vrijwilligers georganiseerd om het arbeidsintensieve onderhoudswerk te helpen verrichten. Later verzorgde het NMTZuid excursies, en leidde daarvoor een grote groep vrijwilligers op tot natuurgids.

Het NMTZuid heeft ook een medebeheerscontract met het Stadsdeel gesloten, en zo kan de Koeweide zich in alle glorie verder ontwikkelen tot dit unieke natuurweidegebied in het centrum van Amsterdam.

Intussen organiseert het NMTZuid jaarlijks enkele open dagen, de jaarlijkse slootjesdag, en ontvangt het vele schoolklassen. Steeds worden de bezoekers rondgeleid door de enthousiaste schare van de vrijwillige natuurgidsen.

Al deze activiteiten kosten geld, en ieder jaar opnieuw moet er weer gelobbyd worden om het budget voor de Koeweide veilig te stellen.

Lees verder voor het persbericht van NMTZuid:

Vrijwilligerswerk in Vondelpark in 2018 (on)zeker?

Op woensdag, 4 oktober 2017 heeft Vondelpark vrijwilliger Johan Kleijn, met op de tribune als steun vrijwilligers Daniël, Daniëlle, Uulkje en Wietze, met succes ingesproken tijdens de vergadering van de raadscommissie Infrastructuur en Duurzaamheid. Aanleiding is de onduidelijkheid of het vrijwilligerswerk in parken in 2018 weer onder de regeling Groen in de Buurt valt of dat de regeling alleen nog maar geldt voor versteende buurten.

Zowel wethouder Choho als verschillende politieke partijen beamen het belang van vrijwilligerswerk in het Vondelpark. Choho stelt ons gerust dat het vrijwilligerswerk in parken ook onder Groen in de Buurt valt. Hij gaf aan dat er geen dreiging is dat de subsidie van NMTZuid voor komend jaar stopt. Het is aan de stadsdelen hoe men Groen in de Buurt activiteiten steunt. Maar er staat nergens gedefinieerd dat vrijwilligerswerk in parken niet onder de regeling valt. Dat zal Choho ook op papier zetten.

Fijn voor alle vrijwilligers van het Vondelpark maar ook voor het parkbeheer van het stadsdeel die veel waarde hecht aan de inzet van alle vrijwilligers.

Zie ook de webstek van het NMTZuid.


52.3559,4.8586
De Koeweide