Nieuwe Paddenpoel

Vondelpark: 29 oktober 2008

Nieuwe paddenpoel in de Koeweide

Afgelopen zaterdag kwam de Werkgroep Natuur Vondelpark weer bijeen om verder te werken aan de ontwikkeling van het natuurpad door de koeweide.

De nieuwe coördinator van het Natuur en Milieuteam van het Wijkcentrum Vondelpark- Concertgebouwbuurt -Somicha Bouzitoun, en Frans Jacques van Watergroen begeleidden de vrijwilligers. Er werd eerst een verkennende wandeling gemaakt langs het toekomstige pad. De twee poelen werden geïnspecteerd, en verder liepen ze langs het insectenhotel, de de steenmuurtjes voor de amfibieën, de houtopslagwallen en ook langs de nieuwe paddenpoel.

Deze paddenpoel is afgelopen zomer aangelegd. In de eerste plaats moet het dienen om de paarden van de Hollandsche Manege die daar af en toe mogen rondlopen van drinkwater te voorzien. Maar de geleidelijk aflopende oevers en de ondiepte zorgen ervoor dat dit ook een ideale overwinteringsplaats voor padden en kikkers zal worden. Een flinke laag bladeren op de bodem zorgt al voor een goede start. De nieuwe vijver ligt aan de kant van het Snoephuisje in de koeweide.

De vrijwilligers legden deze dag de route van het natuurpad aan door de wildernis rond de twee oude poelen, door het af te palen met wilgentenen. Aan het eind van de werkdag was er een smakelijke biologische lunch.