Infoavond Natuurpad en Oevers

Vondelpark: 28 februari 2008

Werken aan de oevers

De werkgroep Natuur Vondelpark van het wijkopbouwcentrum Vondelpark-Concertgebouwbuurt organiseert een informatie avond voor mensen die actief mee willen helpen in het Vondelpark. De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.

De werkgroepleden ontwikkelden samen met stadsecoloog Martin Melchers een ambitieus plan voor het Vondelpark. Een educatief natuurpad moet natuurbeleving aantrekkelijk maken voor leerlingen en buurtbewoners. Natuurlijke oevers moeten het park ecologisch aantrekkelijk maken voor vissen, padden, kikkers en andere waterdieren. De natuurlijke oevers zijn ook belangrijk voor de paddentrek. Het natuurpad en de groene oevers worden aangelegd van de koeweide naar de schapenweide.

Deze gebiedjes zijn doorgaans niet toegankelijk voor publiek. Met de aanleg van het natuurpad komt daar verandering in: het natuurpad kan in de toekomst bezocht worden onder leiding van een gids.

Vrijwilligers hebben een belangrijke rol bij de aanleg en het onderhoud van het natuurpad en de natuurlijke oevers. Op deze avond geeft onze technisch adviseur en groendeskundige Frans Jacques uitleg over de plannen. Frans is een enthousiast verteller en gunt u een unieke kans voor een kijkje achter de schermen. Ook maken we afspraken over het veldwerk.

Locatie: Wijkcentrum Vondelpark-Concertgebouwbuurt
Datum: dinsdag 4 maart 2008
Tijd: 20.00 - 21.30 uur
Inloop met koffie: 19.45 uur.