Bijeenkomst over het Natuurpad op de Koeweide

Natuurgidsen begeleiden een groep kinderen

Vondelpark: 13 september 2012 door Bart Nooij

Op maandag, 17 september 2012 organiseert het Natuur- en milieuteam van SOOZ in Huis van de Wijk Olympus een avond die geheel is gewijd aan het prachtige natuurpad op de Koeweide in het Vondelpark (het zogenaamde Haakpad), misschien wel de mooiste stadsnatuur van Amsterdam.

Programma:
  • Welkomstwoord door Bart Nooij van het Natuur- en milieuteam SOOZ.
  • Voormalig stadsecoloog Martin Melchers vertelt over het ontstaan van het natuurpad en zijn visie op het beheer.
  • Groenbeheerder Luis Nobre Canha van het Vondelpark zal het ecologisch beheer van de Koeweide toelichten en iets vertellen over de werkochtenden die in samenwerking met de SOOZ regelmatig plaatsvinden.
  • Vertoning film over het Vondelpark: Ontwerper Quirijn Verhoog neemt de kijkers mee op een ontdekkingstocht door het park en laat zien wat er zoal gebeurd is en nog te gebeuren staat. Waarschijnlijk zal Quirijn zelf ook aanwezig zijn.
  • Twee ervaren natuurgidsen van het eerste uur, Daniel Kropveld en Pieter Servatius vertellen over hun ervaringen als gids en de jaarlijkse paddentrek.
  • Bioloog en cursusleider Michel Koper geeft toelichting op de opleiding tot natuurgids op het Haakpad.
  • Diploma uitreiking door wethouder milieu Joep Blaas aan de nieuw opgeleide gidsen voor het natuurpad.
  • De kersverse gids Hannah Jansen vertelt iets over de opleiding.
  • Slotvraag, toekomstplannen en afsluiting door Bart Nooij.

Het programma begint om 19.45 en duurt de hele avond.

Verder is er een fototentoonstelling met foto’s van rondleidingen, open dagen, werkochtenden en meer op de Koeweide.

Kortom, het wordt een leuke, interessante en informatieve avond voor een ieder die stadsnatuur, de Koeienweide en het Vondelpark een warm hart toedraagt.

Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst en aan te raden.

Verslag van deze bijeenkomst

Geschreven door Bart Nooij van de SOOZ

Over de informatie avond over de Koeienweide van afgelopen maandag in Olympus.

Ik hoop dat degenen die aanwezig waren genoten hebben. Wat mij betreft was het in ieder geval een geslaagde avond met interessante sprekers en film, en ook een goede opkomst (circa 50 mensen). Ik heb gelukkig veel positieve reacties gehoord na afloop en het heeft heb ik gemerkt ook mensen gestimuleerd om er aan de slag te gaan in wat voor vorm dan ook.

Ik heb begrepen dat voormalig stadsecoloog Martin Melchers die ook aanwezig was geïnteresseerd is om te bekijken hoe we er een vervolg aan kunnen geven in de vorm van wat dieper op de zaken ingaan met de gidsen en andere geïnteresseerden. Zodra daar meer duidelijkheid over is meld ik dat uiteraard.

En wat verder de moeite waard is om te vermelden is dat een aantal net opgeleide gidsen nu al volop wordt ingezet bij rondleidingen i.c.m. ervaren gidsen. We hebben daar veel aanvragen voor op dit moment. Ik heb begrepen dat het de nieuwe gidsen goed bevalt.


mayke turlings - 21 July 2013 om 13:25
zaterdagmiddag 1400 uur op 20 luli, staanwij te wachten bij de poort van de koeien weide, om een rondleiding. MAAR NIEMAND, KWAM OPDAGEN OM ONS EEN LEERZAME MIDDAG TE GEVEN. wij zijn blijven wachten tot 1500 uur.

Hoe is dat mogelijk?????? NIET LEUK.........

Bart Nooij - 13 August 2013 om 15:03
Beste Mayke,

Mijn excuses dat jij voor niets naar de Koeienweide bent gegaan. Ik was zelf op vakantie en het bleek dat wij op het laatste moment te weinig vrijwilligers konden krijgen om deze dag te begeleiden. Mijn vervangers wisten niet dat de data in allerlei media waren vermeld en die zijn dus niet verwijderd of gecorrigeerd. Ik weet dat er meerdere mensen voor niets zijn geweest.

Het goede nieuws is dat er gelukkig nog twee dagen aankomen die zeker doorgaan en wel: Dinsdag 20 augustus: 18.30 - 21.30 uur Zaterdag 24 augustus: 10.00-13.00 uur.

Ik hoop dat je een van deze dagen kunt komen. Hopelijk dus tot op de Koeienweide.

Hartelijke groet, Bart Nooij

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha