Oud Vrienden van het Vondelpark-bestuurder Sven Pinck (1971-2022)

Sven Pinck zit op zijn bankje (klik voor vergroting)

Vondelpark: 6 mei 2022 door Olaf Paulus van Pauwvliet

Het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Vondelpark bestaat meestal uit Amsterdammers die een hechte band koesteren met het Vondelpark. Dat gold in extreme mate voor Sven Pinck die op 28 april 2022 op 51-jarige leeftijd is overleden. Als enige Vriend had hij een eigen bankje in het park, met op een bordje zijn naam en een levenswijsheid: "Wees lief en koester elkaar. Vier het leven". Dit motto paste hij niet alleen toe in zijn privéleven met echtgenote Janneke en kinderen Ella en Douwe. Ook in zijn werk bracht hij een liefdevolle en vrolijke noot. Bij de Vrienden van het Vondelpark werd die kracht in 2011 merkbaar bij zijn aantreden als secretaris. Bestuursvergaderingen met Sven waren altijd sprankelend en gezellig. Na afloop nam hij ons vaak mee op zijn reusachtige sloep voor een tochtje door de grachten.

Toen de Vereniging hem in 2017 vroeg om opnieuw secretaris te worden in een interim-bestuur aarzelde hij niet. Het Vondelpark had hem nodig. Sven heeft toen de vereniging door een lastige fase geloodst. Vlak daarna werd Sven ernstig ziek. Maar in het AMC was hij altijd optimistisch, ook al waren de diagnoses slecht. Die levenskracht toonde hij nog vlak voor zijn dood met een groot feest voor zijn vijftigste verjaardag dat voor velen ook een afscheid betekenden. Maar de sfeer was vrolijk. Op de dansvloer swingde Sven als vanouds.

Het Vondelpark is een opmerkelijke Vriend verloren, maar zijn bankje staat er nog, vlakbij het Blauwe Theehuis. Hij zat er graag.

(klik op de foto voor een vergroting)


Theo Fikke - 14 juni 2022 om 20:31
Een goed mens is te vroeg weg gegaan....
Cecile Van Tuinen-Andringa - 24 maart 2023 om 11:24
Gecondoleerd. Ik zit nu op het bankje en koester de woorden. Ik ben van hetzelfde geboortejaar.
Ivo Korytowski - 5 oktober 2023 om 22:40
I'm a Brazilian and, as I saw the sentence (Wees lief en koester elkaar. Vier het leven! ) on the park bench, I photographed it to check later it's meaning, and now that I'm back home, I'm moved by it. What a beautiful homage!
CY - 6 oktober 2023 om 17:35
Mooi bankje met een nog mooiere boodschap

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha