Nieuwe Borden bij de Ingangen

Vondelpark: 25 november 2007

Nieuw bord bij de ingangen

Bij sommige ingangen zijn ze al te zien, de nieuwe borden.

Ze moeten de bezoeker wijzen op de regels die in het Vondelpark gehandhaafd worden. Het is een enorm groot bord met op een overzichtelijke wijze in tweeën gedeeld. Links met wat wel mag -in het groen, en rechts wat niet mag -in het rood.
De oude borden, die trouwens nog bij de meeste ingangen te zien zijn, waren erg onduidelijk. Dit bord geeft aan dat het Vondelpark een voetgangerszone is, waar fietsers zijn toegestaan. En erboven een roodomrand bord met daarin afgebeeld een trommelspeler, een trompet, een soort van picknicktafel, een vuurtje, en transistorradio. Niet erg duidelijk allemaal.

Omdat het fotootje hiernaast wat onduidelijk is, hier de tekst van het nieuwe bord:

Wat wel mag: Picknicken maar gooi uw afval in de afvalbak, Honden zijn welkom, maar aangelijnd bij de speelplaatsen, Fietsen en skaten, maar uitsluitend op de geasfalteerde paden, Barbecueën maar uw afval in de afvalbak, Akoestische muziek, Overal zonnen, Dagrecreatie.
Wat niet mag: Verkoop van consumpties en etenswaar, De poep van uw hond laten liggen, Rijden met scooter brommer of auto, Versterkte muziek en slagwerkinstrumenten, Naakt zonnen, Overnachten en kamperen.

Speciaal aan deze borden is dat men al rekening ermee heeft gehouden dat de Amsterdammer zijn commentaar op de borden zal achterlaten: de borden zijn voorzien van een dun laagje doorzichtig folie die vervangen kan worden als het bord onder de graffiti zit!