Blauwe Theehuis Geluidsoverlast

Vondelpark: 12 augustus 2006

Het theehuis overdag

Het Blauwe Theehuis is eindelijk officieel betrapt op het veroorzaken van lawaaioverlast. Dit hele seizoen werd de buurt en rustzoekende parkbezoekers getrakteerd op muziek en rumoer tot laat in de nacht. Omwonenden werden in hun slaap gestoord, wandelaars werden genoodzaakt hun rust verderop in het park te zoeken. Klagers werden door medewerkers van het Blauwe Theehuis intimiderend te woord gestaan en de milieudienst reageerde niet of nauwelijks op klachten.

Zaterdagavond kwam de Milieudienst wel in actie, dankzij nieuw beleid van het stadsdeel Oud Zuid, waarbij de milieudienst direct wordt ingezet bij klachten van omwonenden. Een door het lawaai wakker geworden omwonende belde het Blauwe Theehuis met de vraag of de muziek wat zachter kon. Hij kreeg als antwoord dat er vergunning was tot half drie 's nachts en dat hij niets te klagen had. Daarop legde de milieudienst haar oor te luisteren en constateerde dat buiten een gitarist met zanger versterkt door buitenboxen de gemeentelijke geluidgrenzen doorbrak.

Het Theehuis was een aantal jaren geleden ook al een fikse veroorzaker van overlast. Overleg van buurtbewoners met de eigenaren stuitte op een muur van arrogantie. Uiteindelijk leidden klachten uit de buurt ertoe dat het Theehuis een begrenzer moest aanbrengen op haar muziekinstallatie. Onder andere buitenboxen werden taboe verklaard.


Categorie: 2006 Overlast Theehuis