Paddentrek Lezing

Een pad in nood

Van half maart tot half april vindt ook in het Vondelpark een paddentrek plaats. In die periode kun je overal in het park leden van de Werkgroep Natuur Vondelpark bezig zien de padden, bruine kikkers en een enkele salamander op een veilige manier te begeleiden naar hun paarplaats. Het Vondelpark is namelijk niet een ideale plek voor de paddentrek. Brede lanen en diepe putten eisen een grote tol onder de trekkende amfibieën.

Vlak voordat de paddentrek begint nodigt de Werkgroep alle belangstellenden uit voor een lezing over de paddentrek in het Vondelpark. Deze wordt gehouden op

Dinsdag 14 februari 2017 om 19:30 uur
In de BSO de Natuurfontein
Inloop vanaf 19:15

De Natuurfontein is een buitenschoolse opvang en ze stellen voor deze bijeenkomst de zaal beschikbaar. De Natuurfontein is ook erg betrokken bij de paddentrek, ieder jaar komen de kinderen massaal om een avond lang te helpen. De locatie is op het WG-terrein, Ite Boeremastraat 1, onder de voormalige zusterflat.

Iedereen is welkom, actieve vrijwilligers en de natuurliefhebber. Toegang is gratis, maar vooraanmelding is gewenst.

Op de lezing vertelt Daniël Kropveld over de grote uitdagingen die de nog van de kou verstijfde amfi's tegenkomen in het Vondelpark op weg naar hun paarpoeltjes. Hij wordt bijgestaan door Edo Goverse van de Ravon, die voor de wetenschappelijke ondersteuning zal zorgen. Er worden foto's en filmpjes van de trek in het park vertoond. Na de pauze gaat de lezing over het werk van de vele enthousiaste vrijwilligers, en wat zij doen om de beestjes veilig te begeleiden.

Aan het eind van de avond is er mogelijkheid u op te geven als paddentrek-vrijwilliger. Ook kinderen kunnen onder begeleiding van hun ouders meedoen als vrijwilliger, als ze van hun ouders pas om 9 uur naar bed mogen. Bent u niet in staat de lezing te volgen, dan is er op deze site genoeg informatie over de paddentrek in vorige jaren. Klik op menu Natuur voor een link naar de artikelen.
Tijdens de paddentrek treft u dagelijks een nieuw verslag aan over de ervaringen van de vrijwilligers.

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe mensen om het team te versterken. Wilt u zich nu al opgeven als vrijwilliger? Vul dan dit formulier in.

De Werkgroep Paddentrek Vondelpark is een onderdeel van het Natuur- en Milieuteam van de SOOZ-Amsterdam.52.3627,4.8696
Ingang zaal van de lezing