Paddentrek 2012 Begonnen

DIT ARTIKEL IS VERLOPEN

Paddentrek Begonnen

Archieffoto van een gevonden pad

Vondelpark: 29 februari 2012

Eind februari is de paddentrek weer begonnen. Het zijn op dit ogenblik bijna ideale omstandigheden. Het weer is flink vochtig, maar het is wel nog een tikkeltje te koud.

Nu zie je nog slechts een enkele pad, maar het zullen er meer worden. Daarna kruipt de bruine kikker uit de modder. De kleine watersalamander is al lange tijd onderweg, maar dit diertje is nog een grote zeldzaamheid in het Vondelpark.

De komende tijd zullen tal van vrijwilligers actief zijn om de padden veilig naar de poelen te brengen. De vrijwilligers zijn herkenbaar aan de reflecterende hesjes, borden aan de ingangen waarschuwen de bezoekers om maar voorzichtig te zijn.

Ook via deze weg het vriendelijke verzoek om voorzichtig door het park te bewegen. Vooral voor de fietsers en de hardlopers. Deze amfi's zijn heel moeilijk te onderscheiden van blaadjes en takjes op de weg.

Wilt u helpen met de vrijwilligers van de paddentrek, klik dan op de link hieronder:

Informatie voor Vrijwilligers

Wilt u helpen met de paddentrek? Doe dat dan niet alleen, maar sluit u aan bij het initiatief van hetVondelpark.net Dan kunt u op een verantwoorde en wetenschappelijke manier bijdragen.

Geef u hier op als vrijwilliger

Wij maken gebruik van een afsprakenlijst en een rapportagemodule, die hier te bereiken is. Toegangscode vereist. Bent u deze verloren, meld dit dan hier (alleen voor geregistreerde vrijwilligers).Categorie: 2012 Paddentrek