Het Avontuur van Cruijff

Cruijff wordt teruggezet na zijn avontuur (Foto: Stichting de Toevlucht)

Vondelpark: 18 juli 2016, bijgewerkt op dinsdag, 19 juli 2016

Cruijff is een van onze jonge ooievaars die op woensdag, 22 juni 2016 werden geringd. Het ringen dient om vogels te kunnen volgen voor wetenschappelijk onderzoek, en ze te kunnen identificeren bij een ongeluk.

Vogelaars houden de jonge ooievaars voortdurend in de gaten, en het viel op dat sinds dinsdag, 12 juli 2016 er nog maar twee jongen gezien werden. Alleen de vogels met 4E728 en 4E730 foerageerden op de Schapenweide, en waren 's avonds op het nest. De jongen kunnen al een beetje vliegen, maar komen nog niet verder dan een afstand van 200 meter rond de paal.

Dus de vraag kwam op waar Cruijff, met ringnummer 4E729, gebleven was. Via via kwam het bericht door dat de woensdag ervoor het jong bij de vogelopvang de Toevlucht in Amsterdam Zuidoost zou zijn binnengebracht. Zij hebben Cruijff kunnen identificeren door zijn ring.

Cruijff had een crash-landing gemaakt nadat hij tegen een raam gevlogen was, en in ontredderde toestand naar de vogelopvang gebracht. Daar mocht hij een paar dagen aansterken, en daarna is hij weer naar de Schapenweide terug gebracht.

Meteen werd hij weer opgenomen in het gezin. Het gaat hem nu weer helemaal goed.

Zie ook de facebook pagina van de Toevlucht.

Foto: Stichting de Toevlucht.


52.357023,4.864973
Het ooievaarsnest

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha


Categorie: 2016 | Ooievaars