Interessante Archeologische Vondst

Vondelpark: 27 september 2006

Pootafdruk van een Ruigosaurus

De ABG Paleografische Dienst meldt een unieke archeologische vondst in het park achter het standbeeld van Vondel: een voetafdruk van een Ruigosaurus.

De afdrukken van de Ruigosaurus vindt men overal in het landschap -op en rond Ruigoord. Vast staat dat de sporen afstammen van verschillende exemplaren uit dezelfde periode, en dat het leefgebied van de afzonderlijke dieren relatief klein was. Wellicht werden de kuddes op de een of andere manier gehoed door de IJ-mens, waarvan sporen en restanten in precies dezelfde aardlagen zijn aangetroffen - ze leefden meer dan 2 miljoen jaren naast elkaar. Omdat de Ruigosaurus soms weken op een enkele plek stond, zijn een groot aantal afdrukken toch bewaard gebleven, ondanks de zompige bodem.


Gast - 12-11-2008 06:08

ik heb ontdekt dat er zomers- vooral bij volle maan- in het rosarium in het Vondelpark en omgeving enkele Ruigosaurus-poten ronddwalen, omdat ze gek zijn op rozen- en magnoliaknoppen . Het zijn vegetariers-dus niet echt gevaarlijk-maar kijk wel uit voor hun poten, speciaal wanneer ze bronstig zijn, maar dan hoor je ze al van verre.

Categorie: 2006 Kunst Dieren