Hans Houtman is overleden

In 2009 bezocht Hans de Koeweide

Vondelpark: 31 juli 2012

Op 7 juli 2012 overleed op 90 jarige leeftijd Hans Houtman. Precies 25 jaar geleden nam hij het initiatief de Vereniging Vrienden van het Vondelpark op te richten.

Lange tijd daarna is hij in de vereniging als secretaris actief gebleven. In deze functie heeft hij de 'Vrienden' opgebouwd tot een vereniging met meerdere honderden leden die veel invloed kreeg bij politiek en ambtenarij bij het beheer van het Vondelpark.

Zijn bijzondere belangstelling was ecologisch beheer en kruidenbeleid. Op iedere vergadering presenteerde hij dikke pakken met memo's die hij had geschreven waarin hij zijn ideeën over een herinrichting van het park uitdrukte. Daarmee heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de plannen die ten grondslag lagen bij de laatste renovatie van het park. Zonder de invloed van Hans zou het park nu veel eentoniger zijn geweest.

Vlak nadat Hans zijn bestuurslidmaatschap beëindigde hebben de Vrienden en het Stadsdeel de Hans Houtmanboom geplant, niet ver van zijn huis. De boom, een zeldzame iep, staat er nog steeds en zal nog lange tijd een herinnering blijven aan Hans Houtman.


Pieter Servatius - 02 August 2012 om 12:15
Hans was een belangrijk man voor het Vondelpark. Ik zou graag willen dat het pad op de koeienweide zou worden omgedoopt tot Hans Houtmanpad, aangezien we van Haakman veel te weinig weten.Maar waarschijnlijk roept dat weer gemengde reacties op.

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha