Kinderbadje weer Open

Vondelpark: 16 juni 2006

Het kinderbadje is pas heropend

Dat was flink schrikken voor de kleuters die op de heetste dag van het jaar naar het kinderbadje kwamen om af te koelen. Een groot hek versperde de toegang tot het spartelplezier.
Afgelopen winter onderging het badje nog een grondige restauratie. Eerst werd een zeiltje erover gespannen, en daarna een grote verwarmde tent. Maandenlang werd erin gewerkt, en dat heeft ongetwijfeld veel geld gekost. Maar het zou mooi worden. Werd eerder nog dagelijks het gechloreerde water gewoon in de vijver geloosd, nu is er een gesloten circuit die het water filtert en schoon houdt.
En dat filter was juist het probleem. Het was te klein, en niet berekend op het zand en grind dat in het water gelopen wordt. Ook was er een flesje in het badje gebroken, en dreef piepschuim op het water.

Volgens de beheerder die ik vanavond sprak is het filter nu helemaal vernieuwd, en zal het badje dagelijks met een grote waterstofzuiger schoongemaakt worden. De lelijke container waar nu de zuiveringsinstallatie in staat, wordt vervangen met een fraai stenen gebouwtje. Ook de toiletten komen erin.

Op de foto die vanavond genomen is zie je nog een waarschuwingsbord. Maar het betekent niets; men heeft het gewoon vergeten weg te halen.

Laten we hopen dat het kinderbadje tijdens de komende hittegolf stand houdt.