Blauwe Theehuis Bestaat 70 Jaar

Vondelpark: 10 augustus 2007

Het Ronde Blauwe Theehuis

Zaterdag 11 augustus wordt vanaf 15 uur het 70 jarig bestaan van het Ronde Blauwe Theehuis gevierd. Het wordt een tropisch feest in Tiki Style, met een Hawaiiaans tintje. Er zijn tropische hapjes en drankjes te verkrijgen. Het feest gaat tot 1 uur 's nachts door, op de bovenverdieping wordt gedanst onder begeleiding van DJ's, en beneden speelt een band die samengesteld is uit de afwassers van het theehuis!

In 1937 werd het Theehuis gebouwd door de vooruitstrevende architect H.J.A.B. Baanders, nadat het vorige gebouw afgebrand was. De huidige eigenaar, die het Theehuis exploiteert sinds 1998, heeft deze uitspanning uitgebouwd tot een plek waar graag een nachtelijk feestje gevierd wordt. Dat tot verdriet van vele omwonenden die zich storen aan de harde muziek van de feesten.

Het Ronde Blauwe Theehuis is een van de monumenten waaraan het Vondelpark zijn monumentenstatus ontleent, en het is werkelijk een prachtig gebouw. De bouwstijl is geïnspireerd op Bauhaus, die omstreeks dezelfde tijd in Duitsland floreerde. Het is daarom jammer dat het gebouw nu in een pastelkleurig blauw is overgeschilderd. We hopen dat het spoedig weer in het originele hard-blauw en spierwit wordt teruggebracht.