Excursies

Tijdens een excursie in het Vondelpark

Als u belangstelling heeft om met een groep een rondleiding door het Vondelpark te houden, is er de mogelijkheid voor een excursie.

Iedere excursie wordt op maat gepresenteerd door een of meerdere parkdeskundigen. De minimumtijd voor een korte ronde is een uur, en kan uitlopen tot een halve dag. U kunt kiezen voor een bepaald thema, of een algemene uitleg. Bijvoorbeeld natuur, geschiedenis, architectuur. Als er vergunning verkregen wordt, is het ook mogelijk het normaal afgesloten gebied in het park te bezoeken.

De kosten zijn vanaf 35 euro voor een kleine groep en minimaal anderhalf uur. Meerkosten voor een grotere groep (meer gidsen) en langere tijd. De opbrengst wordt besteed aan de onderhoud van deze webstek, en zo hoop ik hetVondelpark.net vrij van reclame te houden. Reserveren een maand (voor een kleine excursie) tot drie maanden van tevoren.

Meer informatie kan opgevraagd worden via de contact pagina. Geef hierin aan wat uw wensen zijn bij deze rondleiding, welke datum en tijd, hoe groot de groep is, en vraag een prijsopgave.


Ervaringen

Heeft u kort geleden deelgenomen aan een excursie? Dan kunt u hier een aanbeveling of kritiek geven. (Andere reacties worden verwijderd.)

Daniel - 19 oktober 2016 om 14:49
Afgelopen week was Tobias van 7 erbij, samen met zijn vader helemaal uit

Overijssel. Hij zag een kikker springen en ging helemaal uit zijn dak. Hij kreeg een jampotje ging de weide op en had het binnen korte tijd gevuld met bruine en groene kikkers. Een hele nieuwe wereld vol ontdekkingen ging voor hem open tijdens de ronde die we daarna liepen. Ik vertelde zijn vader hoe wonderlijk het is dat zo'n mooi gebiedje midden in de stad bestaat. Tsja zei hij en vertelde verder dat hij eerder op de Overtoom woonde, maar naar het platteland verhuisde om zijn zoon in een betere omgeving te laten opgroeien. Daar woont hij nu middenin een agrarische monocultuur met overbemeste sloten, en zag dus achter zijn oude huis het gebied waar hij zijn zoon graag had willen zien opgroeien... Vader kreeg ook een jampotje en vulde dat met zaad, zodat hij thuis in de achtertuin ook zijn mini-Koeweide kan laten ontstaan. En Tobias kreeg voor zijn inzet een lange rietpluim. Zo eindigde een uitje dat hij wellicht nooit zal vergeten.

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha


Categorie: Excursie