Overal in het Park staan de Dixies

De tijdelijke toiletruimtes in gebruik

Vondelpark: 19 juni 2013

Plotseling staan er op tientallen plekken in het Vondelpark Dixi's, en alle emoties liepen weer hoog op. Kranten stonden vol, en ook op het internet vulden de forums zich met commentaar.

Een beetje vreemd, want vorig jaar waren ze er ook al. Toen werden ze geplaatst voor de Uitmarkt. En na de Uitmarkt bleven ze staan tot het eind van de zomer. Toen stonden de Dixies -een WC huisje en een plaskruis- ook binnen een hek, maar direct op het gras. Om te voorkomen dat grapjassen de huisjes omgooiden werden ze stevig verankerd met stevige banden.

Om de modderpoelen van vorig jaar te voorkomen staan de plaskruizen en de wc-huisjes nu op een betonnen plaat, een stevig hek met een groen zeiltje eromheen wordt in de nacht afgesloten. Voortdurend rijdt er een vrachtwagen rond om deze voorzieningen schoon te maken.

Wethouder Joep Blaas van Stadsdeel Zuid schat de kosten van de huur en het onderhoud van deze huisjes dit jaar op enkele tienduizenden euro's. Een permanente oplossing, zoals het aanleggen van toiletgebouwtjes zit er niet in, de kosten van het aanleg van een riool en waterleiding is gewoonweg te duur.

Op vrijdag, 14 juni 2013 werd een benefiet 18-hole-golftoernooi in het park gehouden, wat een bedrag van 25.000 euro opbracht. Het was een mooi idee geweest om van dit bedrag een toilethuisje aan te leggen. Bij het Melkhuis of naast het Paviljoen, daar moet wel een rioolbuis liggen. Jammer genoeg wordt dit bedrag gebruikt om de sierlijke klassieke Vondelparkbankjes in het Rosarium te vervangen door lelijke Anton-Pieck-exemplaren.


Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha


Categorie: 2013 Zomer Riool