De Noodtoiletten in de Zomer

Toilet bij de Frederiksstraat

Vondelpark: 23 juni 2017

Sinds enkele jaren worden in het park op meerdere plaatsen noodtoiletten geplaatst. Met de toenemende drukte van bezoekers die ook een six-pack of een fles rosé meenemen, werd het wildplassen in de bosjes een probleem. De stank van urine was op een zomeravond vaak niet te harden.

Daarom zijn er ieder zomerseizoen toileteenheden geplaatst. Het is een betonnen plaat met een plaskruis en een dixie, en omhuld door een hoog hek. Het wildplassen is nu wat minder, maar die toiletten zorgen zelf ook weer voor overlast. Ondanks dat ze iedere dag grondig worden schoongemaakt, zijn ze erg vuil en stinken vaak. De afvoer van de plaskruizen is vaak verstopt, de urine loopt over, en de dixies worden ook vaak vies achtergelaten.

Dit jaar zijn er duidelijk minder toiletten geplaatst. Over een toileteenheid in het bijzonder heeft de redactie al meerdere klachten ontvangen van de omwonenden. Het is het toilet bij de Frederiksstraat. Het staat precies tussen de twee enige bankjes in de buurt, en vanaf het bankje wordt alle uitzicht op de prachtige weide erachter volledig ontnomen. Op de foto ziet u het weggebrande gras, veroorzaakt door een overstroming van de plaskruis.


52.35704,4.85891
Hier staat het betreffende toilet

Wat denkt u, zijn de toiletten hinderlijk?

H van Es - 16 juli 2017 om 09:51
Toiletten zijn Inderdaad zeer smerig en stinken erg. Ik denk dat niet een oplossing is, er zullen zoals in de parken in Londen toilethuisjes gebouwd moeten worden, die door mensen gemaneged wordem, iets voor toodeloo?

Maar het park zo fijn als het is staat zwaar onder druk door niet alleen de tijdelijke stinktoiletten, hoor steeds vaker ghettoblasters, scooters die overal maling aan hebben, afval natuurlijk, de levensgevaarlijke toeristen op fietsen dronken en of stoned en dan natuurlijk de sportclubs die het park ingelijfd hebben zonder er iets voor te betalen aan wie dan ook. En last but not least, zoals het in vrij nederland betaamd geen enkele handhaving, tenminste ik heb die nog nooit gezien, politie zie je wel maar die zegt niets van de ghettoblasters dit heb ik dan wel twee keer gezien. Jammer, om het vondelpark te beschermen en te behouden zal er toch een ander geneentelijk beleid gevoerd moeten worden ben ik bang.

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha