Regelbord Versie 4

Vondelpark: 13 april 2009

Het regelbord versie 4

Dat het onmogelijk is om in klare Jip-en-Janneke-taal uit te leggen wat je niet mag doen in het Vondelpark bewijst wel de geschiedenis van het Wat-Mag-bord bij iedere ingang.

De borden zijn nu ruim een jaar oud, en in deze tijd zijn ze al vier keer aangepast. Deze keer hebben de veranderingen betrekking op naaktrecreatie en honden.

Naaktrecreatie

Naaktrecreatie is ooit een seizoen lang getolereerd op de Picassoweide, de weide waar het beeld van Picasso staat. Toen het naaktrecreatieverbod na veel klachten weer van toepassing werd, bleek het moeilijk dit te handhaven. Uiteindelijk werd een naakrecreant gearresteerd, en geboeid in adamskostuum naar het bureau overgebracht. De kranten stonden vol verontwaardigde berichten, maar sindsdien is het verschijnsel verdwenen.

Logisch dat dit dan op het regelbord vermeld wordt, zou je denken. Maar helaas is dat juridisch een beetje ingewikkelder: "Door expliciet te melden dat naaktrecreatie niet is toegestaan zou impliceren dat dit gebied is aangewezen als niet -naaktrecreatiegebied, en dat is niet zo, dus mag dit niet in die manier op de borden staan", zo legde mij wethouder Paul van Grieken uit. Maar dat wil niet zeggen dat de politie niet zal optreden als er 'oneerbaar gedrag' aangetoond wordt.
Kortom: Geen kleren aanhebben blijft verboden, maar de kleutertjes in het badje mogen nu weer wel in hun blootje spartelen!

Honden

Ondanks de protesten van hondenbezitters een paar weken geleden zijn de regels voor honden toch verscherpt. Moesten honden op speelplaatsen aangelijnd blijven, nu mogen honden er helemaal niet meer komen.
Een terechte regel, gezien het gedrag van de baasjes. Regelmatig zie ik vieze honden in het kinderbadje tussen de kinderen door rennen, en hondenpoep wordt al helemaal niet meer opgeruimd. Kijk maar op u heen...

Alvast een tip voor de volgende versie van het regelbord: Poepverbod en Brommerverbod in het park.