I Am Not?

Vondelpark: 16 maart 2011

Iamsterdam promotie

Al ruim een week staat in het park het fameuze promotiebeeld Iamsterdam, dat bedoeld is om toeristen te interesseren om een bezoek te brengen aan Amsterdam. Tot vorig jaar stond dat ding op het Museumplein, en heeft sindsdien korte tijd ook op andere plekken gestaan.

En nu plotseling ook in het Vondelpark. Het schijnt onderdeel te zijn van een toer door de hele stad, waarbij diverse prominente plaatsen vereerd worden met deze publiciteitsstunt.
Nu dus ook het Vondelpark. Dat niet iedereen er blij mee is, is duidelijk. Dit in fel rode en witte kleuren uitgevoerde massale gevaarte past niet in het park, en ook beschadigt het het pas opgeknapte grasveld en de grond eronder.


Iamsterdam in reparatie

Vorige week werd de consternatie groter. Op een ochtend bleken de felrode letters overgeschilderd te zijn met witte verf, en een dag later waren de letters I am verdwenen. Velen vroegen zich verbaasd af wat "sterdam" nou te betekenen had.
De betreffende letters waren afgevoerd naar het werfterrein, om op die plek de witte verf af te krabben. Nu, dinsdag, is het lettercomplex weer compleet -zichtbaar gehavend, dat nog wel.

Eind april was de constructie weer verdwenen.Categorie: 2011 Kunst Overlast