Het Vindhek Is Er Nu Voor Altijd

Vondelpark: 1 december 2009

Het definitieve vindhek

Het was er al in het voorjaar van 2006, onder de grote Vondelbrug. Het Vindhek was een beetje geïmproviseerd, enkele handschoentjes hingen met knijpers aan een groot bouwhek met een groot bord erboven met de tekst "Vindhek Vondelpark".
Het idee was van Annemarieke Weber, een kunstenares die op een winterse ochtend een handschoen aantrof op het voetpad. Prangende vragen, zoals "aan wie hoorde deze handschoen toe?", en "hoe ernstig is het verlies voor de eigenaar?" bracht haar ertoe een speciale plek voor gevonden voorwerpen in te richten. Het Vindhek was meteen een groot succes.

Desondanks verdween het Vindhek later weer, maar Annemarieke zette alles op alles om het Vindhek weer iets fraaier terug te brengen in het Vondelpark.

Zo werd het Vindhek na iedere heroprichting steeds kunstiger en mooier. Een Vindhek website werd opgericht, en het project zag zijn vervolg bij de Kinkerstraat in Amsterdam West.
Nu de renovaties van het Vondelpark vrijwel achter de rug is, kon er een plek gezocht worden voor de echt definitieve plaats voor het Vindhek. Het staat nu rond een boom bij de ingang Vossiusstraat.

Hebt u iets gevonden in het park, of bent u juist iets kwijtgeraakt, loop dan langs het Vindhek!Categorie: 2009 Vindhek