Door de Storm is het Park Afgesloten

Afgesloten ingang door de storm

Vondelpark: 18 januari 2018

Laatste Nieuws: de hekken zijn weer geopend

Vanwege de korte en heftige storm is als noodmaatregel het park afgesloten. Alle hekken zijn dichtgemaakt, en niemand mag het park in.

Deze maatregel is genomen omdat het gevaar te groot is dat iemand geraakt wordt door een afgewaaide tak, of nog erger, onder een omvallende boom terecht komt.

Het gevaar bij storm is in het Vondelpark extra groot, omdat het park veel zwakke bomen heeft en de bomen in slappe grond staan. Naar verwachting zal later deze dag -als geconstateerd is dat het gevaar geweken is en alle bomen stabiel rechtop staan, het park weer geopend worden.


Na de storm

Omgevallen berk bij de voederplaats

De stormschade valt mee. Op de Platanenlaan op de hoogte van de ingang Zocherstraat is een boom op twee andere gevallen, en alle drie dwars over de weg gevallen. Dit toont nogmaals aan dat je tijdens een storm nooit door het Vondelpark moet gaan.

Verderop, bij de voederplaats is een berk om. Ook dwars over het pad. De man op de foto kan niet meer verder, en probeert zijn navigator te herprogrammeren om een andere weg te vinden.


Wat vindt u? Is dit een terechte maatregel?

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha


Categorie: 2018 | Veiligheid | Weer | Stormschade