De korte winter van 2013

Vondelpark: 30 januari 2013

Winter in het Vondelpark (CC) Lana Hogenstijn Winter in het Vondelpark (CC) Lana Hogenstijn Winter in het Vondelpark (CC) Lana Hogenstijn Winter in het Vondelpark (CC) Lana Hogenstijn Winter in het Vondelpark (CC) Lana Hogenstijn

De winter in het voorjaar van 2013 was kort, guur, heftig, stormachtig, en weer snel voorbij.

Voor degenen die door de gure kou niet het park durfden in te gaan, stuurde Lana Hogenstijn deze foto's op. Helaas in lage resolutie, maar ze geven toch een fraai beeld.

Van een mooi schaatsfeest is het niet gekomen, omdat samen met de vorst er ook een flink pak sneeuw viel. Deze laag vroor ook vast aan het ijs, zodat het buiten de geveegde baantjes bijna niet te doen was. Slee├źn lukte wel goed. Veel kinderen beleefden plezier door van de dijken op de Schaapsweide af te glijden.

Jammer is wel dat er flink met zout is gestrooid dit jaar. Daarmee is kennelijk de proef om alleen in uiterste noodzaak met zand te strooien op de grote wegen, mislukt. Fijn voor de fietsers die niet een beetje om willen rijden, maar voor de mensen die op zoek waren naar een stukje ongerept winterlandschap waren de zwarte lanen een doorn in het oog.

Vreemd genoeg lieten dit jaar ook de sneeuwpoppen het afweten. Misschien omdat de sneeuw niet plakte, maar ook omdat de verse sneeuw niet in het weekend viel.

Onze winterooievaar was even weg, maar vlak nadat de dooi inviel was hij weer op zijn nest te zien. We wachten nu gespannen af wat de lente ons verder gaat brengen.

Zie voor meer foto's de fotogalerijCategorie: 2013 | Winter | Sneeuw | Schapenweide