De Laatste Zomerse Zondag

Vondelpark: 5 oktober 2011

Overvol barbecue veldje

Afgelopen weekend was het nog even erg mooi weer. Iedereen ging naar het Vondelpark. Om te wandelen -genieten van de eerste herfstkleuren in de hitte, op een terrasje te zitten, om te spelen of sporten, ...en om nog even de barbecue aan te steken.

En dat laatste werd dan ook volop gedaan. De drie veldjes waar de BBQ officieel is toegestaan waren al vroeg helemaal vol (zie de foto). Alle tegels die ingegraven zijn om je bakje op te zetten waren bezet, en noodgedwongen moesten de anderen het doen op het gras. Het resultaat is duidelijk zichtbaar door de zwarte rechthoekjes op de weide.

Ook overal elders werden in het park volop de vette worstjes gebraden. Door de windstilte bleef de rook hangen, en was later op de zondag het park gehuld in blauwe rook.
Enkele weken geleden nog kondigde de wethouder voor het Vondelpark, Joep Blaas, een strenge en continue handhaving op de barbecue-regels aan, maar dit weekend al was er niets van te merken. Wij zijn benieuwd hoe deze zaak zich in de zomer van 2012 gaat ontwikkelen...


patricia thomazo - 25 May 2012 om 15:36
in de lij te staan om te barbecuen ? de gezelligheid is vorbei:-( het word bijna parijs hier.... kunnen wij volgen jaar op gras nog lopen ?
Categorie: 2011 | Picknick | Zomer