De Eerste Warme Dag Van 2011

Vondelpark: 3 april 2011

Gezellige sfeer op de eerste mooie dag

Afgelopen zaterdag was het de eerste mooie dag na een lang, koud en somber voorjaar. Hoog tijd om het flink te vieren. Twitter stond even roodgloeiend met de berichten elkaar in het Vondelpark te ontmoeten, en het resultaat was zoals te verwachten. Het was een enorme topdrukte, drukker dan een gewone zomerse dag in het park. Iedereen was er, en het was moeilijk nog een plekje op het gras te vinden...

Zondag werd de rekening gepresenteerd. De rotzooi die achtergelaten was, was overweldigend. De vuilnisbakken waren weliswaar vol, maar het spul wat er niet meer in kon, was gewoon achtergelaten op het gras. De zondagse wandelaars zagen het tafereel met ontzetting aan, en de mailbox van hetVondelpark.net was vol met verontwaardigde reacties.

Laatste Nieuws


Rotzooi na de eerste mooie dag

Reactie van het stadsdeel was dat er zo vroeg in het jaar nog geen opruimploeg beschikbaar was. Pas begin mei komt er extra geld beschikbaar om ook in het weekend het park op te ruimen.
Op maandagochtend is de reguliere werkploeg van het Vondelpark begonnen de rommel op te ruimen, en aan het eind van de middag -na een dag hard werken- zag het er allemaal weer mooi uit.

Een vervolgartikel is Milieuwacht pakt rommel aan.


Ger Vankoolwijk — 03-04-2011 17:49

Zondagmorgen na die prachtige warme zaterdag 2 april een bezoek gebracht aan het park. Met verbazing de rotzooi van de dag ervoor aanschouwd. Mensen, wat een mentaliteit. Wie zijn toch die vervuilers? Waarom neem je de rommel die meebracht ook niet mee terug?Wat een troep. Of de Albert Heijn al zijn emballage had uitgestald. En dan te bedenken dat het seizoen nog moet beginnen...

Francisca kempenaar - 03-04-2011 17:52

Wat erg dat de mensen zo met het prachtige stadspark omgaan na 1 dagje mooi weer,de zomer moet nog beginnen. Mensen ruim je eigen rommel op!!

Sebastiaan Ryan - 03-04-2011 18:33

I am writing you as we are very disturbed by yesterdays event.......that took place in Het Vondel Park, the day after. Your Park commissioner should be fired and put to work into the Park start cleaning up the city garbage, what kind of mentality is this from the DUTCH? They have no respect for one another's property with amassment we watched this unfold your children and elders just got-up yesterday and walked away from there own garbage!!
No Law enforcement to enforce the law here, WHY? are you that afraid to discipline and correct these people. IT SUCKS, You don't deserve the right to own a Parks like this as there is no respect for the property being used.
Take a look at London, New York, Boston to mention a few, people have respect and take care of the belongings they bring into these parks. It is just how you educated your children and I guess there is no interest by the Dutch to be bothered with this. How is it possible that a city like NY with a population of 8M.+ where Central Park is clean and neat and believe me there are a lot more people using this park on any given day then Het Vondel Park.
It is called respect something that has great value in the US, I do hope you can learn from the NY central park conservancy and that they may be of help in your future being. Please I like to hear your reaction. PS Here a helpful link: www.centralparknyc.org
Kind regards, Sebastiaan Ryan.

jacques ewals - 03-04-2011 20:26

Waarom gelukt het in Londen,Rome en New York wel om de parken schoon te houden en in Amsterdam niet? Het Vondelpark was vandaag een grote vuilnisbelt,waarom nemen mensen hun troep niet mee? Hier moet toch een oplossing voor zijn....

milieuwacht amsterdam - 04-04-2011 17:54

Hallo mensen,
de milieuwacht organiseert bij voldoende vrijwilligers een grote schoonmaakt actie komend weekend (vrijdag zaterdag zondag). Op deze dagen worden amsterdammers opgeroepen om de milieuwacht te helpen om zo samen het stadpark schoon te houden. Op deze dagen beginnen de vrijwilligers om 16 uur met afval verzamelen. Tevens worden mensen aangesproken om op de juiste wijze met hun afval om te gaan. Hou het nieuws (via google) in de gaten. Voor meer info bel de milieuwacht 020-6680103 (24 uur bereikbaar)


Categorie: 2011 | Lente | Afval