Argeloze Schaatsers door Politie Beboet

Vondelpark: 10 januari 2009

Tien mensen in overtreding

Als er ijs is, verandert er wat in de mentaliteit van de burgers. Je komt aanfietsen, trekt je schaatsen aan en laat je tas en je schoenen gewoon achter aan de kant. En als je dan uren later terugkomt weet je zeker dat alles er nog ligt. Garantie voor een zorgeloos ijsplezier in het Vondelpark?

Nee, deze keer is de politie de spelverderver. De Telegraaf, AT5 en CampusTV melden tegelijkertijd de acties van overijverige dienders die bonnen uitdelen aan argeloze schaatsers.
Wat is er aan de hand?

Op het filmpje dat nog op de webstek van AT5 te bekijken is zie je twee schaatsers die enigszins verbijsterd melden dat terwijl ze hun schaatsen aan het onderbinden waren aangesproken werden door twee politieagenten. Ze bleken zich op verboden terrein te bevinden en kregen daardoor een boete van 60 euro.

De redactie van de Vondelflits nam vandaag poolshoogte en maakte een foto ter plekke. Hier zie de je verboden bankjes, het zijn de enige bankjes aan de drukst bezochte ijsbaan in het park die zonder een grindpad over te moeten steken toegang geven tot het ijs. Op deze foto tellen wij maar liefst tien mensen die zich op verboden terrein bevinden. We hebben de gezichten afgeplakt met balkjes, om te voorkomen deze mensen alsnog ook een prent krijgen.

Overal in het park trouwens waren mensen verdwaald op 'verboden' terrein. Zo werden wij aangesproken door een stel ouders met een groep kinderen die aan de andere kant van het hek stonden bij de Grote Speelweide. Ze hadden al langs het hele lange hek gelopen en vroegen zich af hoe ze thuis konden komen.

Dus, bezoekers, wees heel voorzichtig waar u bent in het park. Op een verkeerde kant van de vijver afstappen kan u duur komen te staan!

Intussen hebben de twee schaatsers in kwestie hun bonnen op AT5 te koop aangeboden. Het veelvoudige bedrag is al geboden, dus zij zijn uit de zorgen. Ons advies zou zijn in beroep te gaan. De rechter zal zeker kort metten maken van het optreden van deze al te fanatieke spelbedervers.