Paddentrek Lijkt Nu Echt Te Beginnen

Bruine kikker steekt laan over

Vondelpark: 29 maart 2018

Drie weken geleden was er in het park een korte periode van de salamandertrek. Deze beestjes zijn traditioneel de eerste amfibieƫn die ontwaken en de trek naar de paaiplaats wagen.

Daarna kwam er een koude periode, veroorzaakt door een hoge drukgebied boven Scandinaviƫ, die koude droge lucht naar onze omgeving blies. Nu het weer wat regenachtiger wordt en de zon krachtiger ontwaken nu de padden, en even later ook de kikkers.

Afgelopen woensdag, 28 maart 2018 kon het team van vrijwilligers de eerste amfi's helpen met het oversteken van de drukke lanen. De oogst was nog bescheiden, het waren er ongeveer vijf. Volgende week verwachten wij de grote drukte. Meer dan 60 vrijwilligers staan klaar om te helpen als dat nodig is.

De paddentrek is erg laat dit jaar. Dit komt door de late winterse omstandigheden. Normaal begint de trek al op eind februari, maar dat is dus nu een maand vertraagd.


Paulien tersteeh - 29 maart 2018 om 20:02
Is het ook mogelijk om met groep 1/2 van de basisschool te komen helpen? We zitten op de nicolaas maesstraat dus vlakbij!
(Redactie: het wordt te laat voor de kinderen, want de trek begint pas om 21 uur. Verder heb ik jullie contactgegevens niet.)

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha


Categorie: 2018 | Paddentrek