Het zijn er Drie

3 jonge ooien (Foto Hannah Jansen)

Vondelpark: 28 mei 2014

Het werd al een aantal keren gemeld door attente parkbezoekers, maar hier de eerste foto. Gemaakt door de natuurfotografe Hannah Jansen, die al meer foto's op deze webstek gepubliceerd heeft.

De drie jonge ooievaars zijn levenslustig en hebben veel honger. De ouders vliegen af en aan met lekkere hapjes, maar verzadigd raken ze niet.

Op 15 juni aanstaande is de verwachting dat de beestjes geringd zullen worden. Daarbij krijgen ze ook een naam. Enkele prominente gasten zullen erbij zijn. Het programma volgt nog.

Hoe het gaat met (de vermoedelijk mannelijke) ooievaar met de manke poot is niet helemaal bekend.

Feit is dat hij kennelijk wel in staat is om voor nakomelingen te zorgen, wat voor ooievaars een tamelijk acrobatische handeling is. Ook krijgen de jongen op tijd hun voedsel, die de ouders op toerbeurt in de weides rondom de stad halen. We concluderen dus voorlopig dat de stijve knie geen handicap is...

Laatste nieuws

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de ooievaars in het Vondelpark op 15 juni te ringen. Dat was echter niet goed in te passen in het overvolle programma met festiviteiten rond het 150 jarig bestaan van het park.

(donderdag, 26 juni 2014) Uiteindelijk zijn de jongen te groot geworden om ze nog veilig te kunnen ringen. Dat komt omdat het te lang duurde om de nodige procedures te doorlopen. Met ziet er vanaf. Op andere plaatsen wordt er wel geringd. Zie daarvoor http://ooievaars020.nl


Marry - 11 juni 2014 om 22:38
Gaat het ringen van de jonge ooievaars door op 15 juni 2014? Is het programma inmiddels bekend? Ik zou er graag bij zijn, zit met smart op info te wachten!

Ik fiets er regelmatig langs en maak er graag foto's van.

Reageer op dit artikel:

Mijn naam:
Bericht:
Mijn mening over dit artikel:
Vul code in: Captcha


Categorie: 2014 Ooievaars