Eerste Stormschade

Vondelpark: 1 november 2006

Afgebroken wilgentak

Vanochtend was de eerste storm van het seizoen. En zoals altijd bij storm in het park, is er weer flinke schade aan afgebroken takken en omgevallen bomen. Zo is er bij een flinke windvlaag rond 10 uur vanochtend een flinke tak uit een wilg gebroken, dwars over de ingang bij de Saxenburgerstraat. Gelukkig was de ingang net afgesloten vanwege de werkzaamheden aan het hek.
De mensen die deze ochtend aan het werk waren, kwamen met de schrik vrij.

Want net waren ze even van hun werkplek af om een kopje koffie te drinken. Toen ze terug kwamen sloeg de schrik hun om het hart, hadden ze daar nog gewerkt waren ze zeker bedolven onder de vallende tak. Maar toch waren ze weer aan het werk gegaan, want de voorbereidingen voor het betonstortwerk -later deze week- moet snel klaar.

Over het algemeen is het Vondelpark geen veilige plek tijdens storm. Uit Populieren en Wilgen vallen afgebroken takken, en bomen vallen om omdat wegens de hoge waterstand de wortels niet diep kunnen komen.

Dezelfde middag hebben boomverzorgers de boom geïnspecteerd. Ze hebben gezien dat de hoofdstam van de boom een enorme scheur vertoont. Inmiddels is de boom gekapt, alleen een 4 meter hoge stronk staat nog.


52.357967,4.861410
Ingang Saxenburgerstraat


Categorie: 2006 | Stormschade | Bomen