Een Nieuwe Uilenkast

Vondelpark: 7 oktober 2007

De dames timmeren de kast in elkaar

Lang geleden hing aan een boom in de Koeweide een grote uilenkast, die regelmatig bewoond werd. Een paar jaar geleden is om onduidelijke reden deze kast opeens verdwenen, en sindsdien kon men de bosuil 's avonds horen weeklagen in de buurt van de Willemsbrug. Reden voor de Werkgroep Natuur Vondelpark om de handen in elkaar te slaan en een nieuwe te organiseren.

Cornelie van der Feen, aan het Wijkopbouwcentrum verbonden en actief bezig in deze werkgroep, zocht op het internet een geschikt model. Deze was snel gevonden, en met steun van Oud Zuid werden de planken op maat gezaagd afgeleverd bij het Wocvpc.

Na een oproep op deze site kwamen afgelopen maandag een groot aantal vrijwilligers om te helpen. Eerst was er een presentatie van een vogelkastdeskundige, die een duidelijk verhaal hield over het bouwen van een nestkast en wat er al zo in een nestkast gebeurt. Het verhaal werd opgefleurd met fraaie foto's.

Toen gingen de vrijwilligers aan de slag om de planken in elkaar te timmeren tot een uilenkast. Opvallend was dat de vrouwen hier het heft in handen namen. Terwijl de mannen voor de koffie zorgden, timmerden de vrouwen de kast met enkele rake klappen stevig in elkaar.

Binnenkort wordt de uilenkast aangeboden aan het Vondelpark. Dan wordt de uilenkast opgehangen.

Meer informatie over de uilenkast bij de Werkgroep Natuur Vondelpark.