Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger van de Paddentrek

De paddentrek vindt plaats tussen eind februari en begin april. Leest u dit tussen april en december, dan is het beter even te wachten tot januari.

In het artikel Vrijwilligers voor de Paddentrek gezocht staat uitgelegd wat het betekent om vrijwilliger te zijn.

Vrijwilliger wordt u automatisch als u zich aanmeldt op onze speciale chat-app. Dit is niet WhatsApp omdat deze app privacy-problemen heeft maar de veel veiliger matrix. Dit is een Open Source alternatief waar privacy en veiligheid voorop staat, en bovendien draait de server in eigen beheer.

U moet dan wel met een web-browser toegang hebben tot het Internet, of nog beter een smartphone (Android of iPhone).

De gebruiksaanwijzing staat in dit artikel (en verder).

U kunt zich direct aanmelden door met een web-browser te gaan naar https://riot.linux020.net/ , en daarbinnen aangekomen bent u aan het Kampvuur. Zeg daar dat u wilt helpen bij de paddentrek en dan krijgt u binnen een dag toegang tot de kamer (groep) Paddentrek waar de andere vrijwilligers zich al verzameld hebben.

Met de app Element.io heeft u ook in het park een on-line verbinding met de andere vrijwilligers, en kunt u foto's van uw waarnemingen direct delen. In dit geval moet u bij het configureren van de app de matrix-server instellen op https://matrix.linux020.net.

In de kamer van de Paddentrek hebben alleen de vrijwilligers van de Paddentrek toegang. U kunt daarin aangeven welke avond u gaat patrouilleren en hoe laat, en daarna post u een verslagje compleet met vermelding van de waarnemingen. Als u de app op uw mobiel heeft kunt u direct uw waarnemingen vermelden, en uw collega's in het park direct volgen. Ook kunt uw foto's en video's van de waarnemingen direct posten.

Nieuwe vrijwilligers krijgen uitgebreide instructies over hoe te werk te gaan. Eventueel ook persoonlijke begeleiding van een ervaren vrijwilliger.

Heeft u al een matrix account (eventueel op een andere matrix-server)? Dan is het alleen nodig om een intern contact-verzoek te richten aan de ruimte #Paddentrek:linux020.net