Weer een Geheimzinnig Kunstwerk

Vondelpark: 25 december 2006

Geheimzinnig kunstwerk

Tussen de ingangen Emmalaan en Frederiksstraat is weer een geheimzinnig kunstwerk aangetroffen. Deze keer gaat het om een betonnen plaat met daarin handafdrukken en een ingegoten Amsterdammertje. De herkomt van het kunstwerk is onbekend, en evenmin weet men wat dit voor zou moeten stellen.

Regelmatig duiken er in het Vondelpark vreemde kunstuitingen op. Nog kort geleden ontdekte men een pootafdruk van een Ruigosaurus, en eerder een aantal urinoirs.


Hoe het afliep

Groot gat waar een kunstwerk was

Het fraaie kunstwerk aan het laantje tussen de Frederiksstraat en de Willemsbrug waarover wij eerder berichtten is 2 februari 2007 verdwenen.

Het was al aangekondigd, want op het kunstwerk was door het parkbeheer een sticker geplakt met het verzoek dat de eigenaar zich voor 5 februari zou melden. Voordat deze dag verstreken was heeft men al kennelijk besloten het kunstwerk weg te halen. Kennelijk met grof geweld, want aan de diepe sporen is te zien dat hier een zware dragline aan het werk is geweest. De schade aan het grasveldje is enorm. Waarom men dit niet met een kruiwagentje en een moker aankon is de redactie een raadsel.

Het heimelijk geplaatste kunstwerk heeft veel speculaties opgeroepen over de herkomst en de betekenis. Maar ja, dat doen veel kunstwerken. Helaas hebben de Vrienden van het Vondelpark door te suggereren dat hier om een begraven lijk zou kunnen gaan ervoor gezorgd dat het kunstwerk door Oud-Zuid gesloopt werd. Zo is het park dus weer een attractie armer.

Gelukkig zijn er in het park nog een paar verborgen kunstwerken, maar die houden wij onder deze omstandigheden nog even geheim. Of heeft u ze al ontdekt?Categorie: 2006 Kunst