U, Nu! Fototentoonstelling

Houten kijkdozen op de Picassoweide

Vondelpark: 14 september 2014

U, Nu!, Zo luidt het kortste gedicht uit 1620 van Joost van den Vondel. Zijn krachtige woorden komen anno 2014 weer tot leven. Ze vormen namelijk de titel van een fototentoonstelling over het Vondelpark. Dit project is georganiseerd door het Collectief Lucifer wegens het 150-jarig jubileumfeest van het park. Het weerspiegelt de herinneringen aan het park op vele dimensies in prachtige beelden.

De foto’s zijn verspreid door het park: ze hangen aan de hekken, drijven in het water en staan verscholen in het gras. Het thema van de expositie is geschiedenis. Dit is uitgewerkt door herinneringen aan het park uit te beelden.

Wegens de schoonheid van het park zijn er al erg veel opnames van het park gemaakt. Het is dan ook een uitdaging om nieuwe beelden van het park te maken die mensen toch aanspreken. Dit is precies wat de fotografen van het Collectief Lucifer aanzette tot het maken van de tentoonstelling. Ze willen hierin een andere kant van het park laten zien.

Het collectief bestaat uit zes fotografen. De groep heeft het initiatief genomen om wegens het jubileum van het park dit project te maken. De Stichting Beeldende Kunst (SBK) in Amsterdam Zuid bood hen een plek aan hun expositie mogelijk te maken.

Samen hebben de fotografen met een aantal beroemde schrijvers vorm gegeven aan het thema. Gedichten, herinneringen en gedachten vergezellen de tot verbeelding sprekende foto’s. De foto’s en teksten zijn samengevoegd in een boek onder dezelfde naam. In het Paviljoen is een kleine binnenexpositie te bezichtigen tot zondag, 21 september 2014. De foto’s en teksten in het park blijven te bezichtigen tot zondag, 28 september 2014.

Voor meer informatie kijk je op hun websiteCategorie: 2014 | Picassoweide