ArtZuid Junior Presenteert de Resultaten van de Ontwerpwedstrijd

Veel belangstelling voor de werken van jonge kunstenaars

Vondelpark: 2 maart 2014

Tijdens de zomer van 2013 werd de tentoonstelling ArtZuid, die tot zover altijd gehouden werd rond de Apollolaan opeens uitgebreid naar het Vondelpark. Op een aantal weides werden een aantal kunstwerken geplaatst. Het was niet echt spectaculair, en hetVondelpark.net heeft er verder ook geen aandacht aan besteed.

In het kader van 'het is nooit genoeg' moet het dit jaar overgedaan worden, en dan nog grootser en sensationeler. Daarom is Art Zuid Junior bedacht. In de folder staat:

Het project bestaat uit een ontwerpwedstrijd en een beeldententoonstelling. In februari 2014 hebben 160 scholieren van 32 scholen uit basis, middelbaar en speciaal onderwijs ieder een miniatuurbeeld ontworpen onder begeleiding van kunstenaars. De scholen putten inspiratie uit historische en actuele gebeurtenissen zoals ontstaan, omgang, gebruik, natuur, cultuur, sport en recreatie in het Vondelpark. Het project heeft tot doel de betrokkenheid van jongeren bij het park te vergroten...

De 160 miniatuurbeelden worden van 1 tot 20 maart tentoongesteld in containers die op de weide bij de ingang P.C.Hooftstraat, de zogenaamde Kerwinweide zijn geplaatst. Het publiek kan op zijn favoriete werk stemmen. De twintig winnende beelden worden dan in het groot gemaakt door een kunstenaar, en worden dan van 15 juni tot 24 augustus 2014 in het park tentoongesteld. Tegelijkertijd mag men het project sponsoren met een donatie van minimaal €1000.

Wij hebben de tentoonstelling gezien, en het is ons om het even wie er wint.

Wel adviseren wij het publiek en de jury om ervoor te zorgen dat de te plaatsen beelden harmoniƫren met de Hollandse Landschapsstijl die zo kenmerkend is voor het Vondelpark. Kunstwerken passen goed in een dergelijk parkontwerp, mits ze niet al te prominent in een zichtlijn zijn geplaatst, bijdragen aan de decor-illusie en de dieptewerking versterken. Uiteraard is het plaatsen van welk kunstwerk dan ook in de beschermde Koeweide en Schapenweide voor ons taboe.Categorie: 2014 | Kinderen | Kunst | Kerwin