Zondag 5 april Beperkte Toegang

Vondelpark: 1 april 2020

Zojuist is bekend geworden dat burgemeester Halsema per decreet heeft besloten dat aanstaande zondag het Vondelpark alleen met een speciale QR-code toegankelijk is. De app die bij de persoonlijke QR-code hoort kan gratis verkregen worden bij het Stadsloket Zuid. Tot uiterlijk zaterdagochtend kunt u uw mobiel inleveren, en dan krijgt u uiterlijk 3 uur later een SMS dat u het weer kunt afhalen.

Bij de ingang van het park wordt uw QR-code gescand en dan krijgt u 60 minuten om het park te bezoeken. Als u te dicht in de buurt van een ander komt voelt u uw mobiel trillen als waarschuwing voor besmettingsgevaar.

Bij de uitgang wordt uw QR-code opnieuw gescand en kunt u meteen een bedrag afrekenen voor iedere tril, of voor iedere minuut dat u te lang in het park was (exclusief 5 minuten coulancetijd). Kunt u niet betalen, dan wordt uw mobiel op afstand gelocked, en kunt u vanaf dinsdag (maandag werken de ambtenaren thuis) bij het Stadsloket tegen een administratief bedrag uw mobiel laten unlocken.

Om goed gedrag te stimuleren heeft de burgemeester besloten dat bezoekers met nul punten voor de rest van de Corona-crisis gratis toegang krijgen tot het park.

Tot zover het 1 april nepnieuws. Lees verder voor het echte nieuws:

Vondelpark: 3 april 2020

Gelukkig nog geen Hongaarse toestanden in het park.

Wel is het zo dat de meeste ingangen op zondag (en misschien al in de loop van de zaterdag) gesloten zullen worden, en een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten. Allen de ingangen aan de Stadhouderskade en de Amstelveense weg zijn open. Mocht men zich toch niet aan de speciale Corona gedragsregels houden, dan bestaat de optie dat het park alsnog gesloten wordt.

Of deze regeling zin heeft betwijfelt de redactie ten zeerste, want iedereen gaat dan gewoon gezellig naar het Amsterdamse Bos.Categorie: 2020 | Afsluiting