Wereldmeisjesdag

In deze boom hingen de BH's

Vondelpark: 12 oktober 2014

Dit jaar werd de internationale meisjesdag gevierd in het Vondelpark. In een kastanjeboom bij het Blauwe Theehuis hebben tientallen meisjes hun BH aan de wilgen gehangen.

Na ruim 130 jaar is het voor Nederlandse vrouwen vanzelfsprekend om te mogen studeren. Helaas krijgen niet alle meisjes en vrouwen op de wereld de kans om naar school te gaan, laat staan vervolgonderwijs te volgen. Afgelopen zaterdag, 11 oktober 2014 was het de perfecte gelegenheid om stil te staan bij alle meiden wereldwijd die niet dezelfde kansen krijgen als wij hier in Nederland.

Door middel van een expositie van bh’s in het Vondelpark in Amsterdam wordt aandacht gevraagd voor dit wereldwijde probleem. De bh’s staan symbool voor de kracht, diversiteit en schoonheid van de vrouw, welke niet altijd tot uiting mogen komen of zelfs worden onderdrukt. Gedurende de hele dag kwamen jonge vrouwen langs om hun bijdrage te leveren door hun bh's aan de slingers te bevestigen. Sta zo samen met ons stil bij de meiden die niet de mogelijkheid hebben om hun dromen uit te laten komen. Geef jonge vrouwen een kans!

De bh's zullen worden gedoneerd aan Humana.

Zie ook hun facebookpaginaCategorie: 2014