Vondelparkloop een Groot Succes!

Vondelpark: 21 januari 2007

Vondelparkloop

Vandaag werd de jaarlijkse Vondelparkloop gehouden. Een hardloopevenement voor iedereen over verschillende afstanden. De atletiekvereniging Phanos organiseert dit nu al voor de zesde keer.
Daarvoor had de brandweer de organisatie in handen. In die tijd liep het danig uit de hand. Harde muziek en schallend commentaar, en brandweerwagens met sirenes overal in het park.

Bij Phanos is alles veel kleinschaliger en parkvriendelijker. We zagen een enkele lichte bestelauto die het materiaal aanvoerde. Twee tentjes en een poortje. Dat was alles. Vooruit de stoet van hardlopers reed een man op fiets die vruchteloos gebarend probeerde alle honden en fietsers naar de kant te sturen.

Bart van der Vos, de organisator, beaamde dit. "We proberen het echt zo minimaal mogelijk te houden, want we merken dat iedereen dit evenement kritisch volgt. Een papiertje op de grond, en men komt zich al beklagen." Toch is hij tevreden: "Het bleef spannend of het wel door kon gaan vanwege de storm afgelopen week. Maar gelukkig valt het vandaag wel mee."

De sterke wind speelde toch parten met de prestaties van vandaag, de 10 kilometer werd in ruim 30 minuten gelopen. Geen bijzonder snelle tijd. "Maar het belangrijkst is dat iedereen uit de buurt komt: zo hadden we bijvoorbeeld ook een groep Marokkaanse vrouwen uit Slotervaart die mee kwam lopen!"

TV-NH was er met een filmploeg en legde het evenement gedetailleerd vast.
Een deel van de opbrengst gaat naar de straatkinderen van Angola, die ook met een standje vertegenwoordigd waren. Heeft u het standje gemist, bezoek dan hun webstek op aponte.nl om te zien hoe u hun goede werk kunt steunen.


Categorie: 2007 Hardlopen