Vleermuizenlezing en -excursie in Oud Zuid

Vondelpark: 19 september 2007

Help, een vleermuis!

Vleermuis

Vrijwel iedereen heeft wel eens een vleermuis gezien. Bij het vallen van de avond vliegen ze uit, op jacht naar muggen en motten. In onze beleving zijn vleermuizen mysterieuze dieren. Immers, ze zijn uitsluitend in het donker actief en de geluiden die ze uitstoten om hun prooi te lokaliseren zijn voor ons mensen onhoorbaar.

Onbekend maakt onbemind en er doen allerlei enge verhalen de ronde over hondsdolheid en vampiers. Dat maakt dat sommige mensen bang zijn voor deze dieren en ze eng vinden. Is die angst terecht? Is hondsdolheid bij vleermuizen een gevaar voor ons of onze huisdieren? Wat moet u doen als u een vleermuis of zelfs een hele kolonie vleermuizen aantreft in uw huis?
Dat vleermuizen heel bijzondere dieren zijn en een belangrijke plaats in de natuur innemen, beseffen maar weinig mensen.

Op uitnodiging van de werkgroep Natuur en Milieu Vondelpark-Concertgebouwbuurt houdt Floor van der Vliet, vleermuisdeskundige, op donderdag 20 september een dialezing over deze vliegende zoogdieren. Na de lezing gaan we met de bat-detector het Vondelpark in om te beluisteren en te bekijken welke soorten er rondvliegen.

Datum: 20 september 2007
Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: Wijkcentrum Vondelpark-Concertgebouwbuurt, H. Jacobszstraat 4-6
Graag van tevoren opgeven bij: Cornelie van der Feen, tel: 020-6628237